Gyűlölködés

2018.06.12. 15:34

Feljelentést tett az RMDSZ a durva magyarellenes falragasz miatt

Botházy Nándor, a párt nagyváradi szervezetének ügyvezető elnöke szerint a tettet bűntényként kell kezelni.

A nagyváradi törvényszék épületére ragasztott, magyarellenes feliratú plakátok miatt feljelentést tett a városi RMDSZ-szervezet – írja a Maszol.ro.

A minősíthetetlen üzenetű falragaszokról a varadinum.ma portál számolt be június 2-án a Facebook-oldalán. Bár ezeket június 4-ére eltávolították, Botházy Nándor nem hagyta annyiban az ügyet: feljelentést tett a rendőrségen.

Fotó: Maszol.ro

A Varadinum.ma híroldalon bemutatott falragaszt a Bihar megyei törvényszék falán fényképezték le. A piros-sárga-kék alapú lapon az a szöveg állt, hogy „Románok vagyunk, és megvédjük földünket, népünket és történelmünket”. Alatta egy piros-fehér-zöld folt fehér sávjában a Magyarország felirat szerepelt, amit piros vonallal áthúztak, a lap alján pedig egy nyomdafestéket nem tűrő magyargyalázó felszólítás volt olvasható.

A politikus közölte:

„ezek a falragaszok egyértelműen gyűlöletet igyekeznek szítani a magyar kisebbség ellen. Figyelembe véve, hogy adott esetben ezek az üzenetek másokat is felbiztathatnak hasonlók készítésére, nekünk még időben fel kell lépni ez ellen. Az ilyen típusú magatartás nem maradhat jogi következmények nélkül.”

Botházy Nándor
Fotó: Facebook

Botházy Nándor szerint a tettet bűntényként kell kezelni, ezért értesítették a területileg illetékes rendőrséget. Felszólították a nyomozás vezetőit, hogy az ügyben a lehető legnagyobb precizitással járjanak el, derítsék ki, kik ragasztották ki a magyarellenes plakátokat, és vonják őket felelősségre.

A Maszol portál információi szerint az RMDSZ feljelentését első körben nem akarták az iktatni a rendőrségen. A varadinum.ma úgy tudja, hogy a nép ügyvédje is vizsgálatot indított az ügyben.

 

Borítókép: Botházy Nándor. Forrás: Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában