honvédelem

2021.06.29. 13:43

Hazaérkeztek amerikai gyakorlatukról tartalékos katonáink

Visszaérkeztek kedden Budapestre azok a magyar területvédelmi tartalékos katonák, akik az Ohiói Nemzeti Gárda amerikai minősítő gyakorlatán vettek részt. A kontingenst a Magyar Honvédség parancsnokának megbízott helyettese fogadta a ferihegyi repülőtéren.

Sándor Zsolt kijelentette: azok a férfiak és nők, akik önként vállalják a nemzet szolgálatát, most is bebizonyították, alkalmasak a feladatok végrehajtására. Elmondta: több mint 11 ezer önkéntese van már a Honvédségnek.

Sándor Zsolt tolmácsolta Ruszin-Szendi Romulusz, a Honvédség parancsnokának köszönetét, és jelezte, hogy a hadsereg továbbra is számít a tartalékosokra.

Az MH területvédelmi tartalékos állománya az Ohiói Nemzeti Gárda 37. lövészdandár harccsoportjának minősítő gyakorlatán vett részt június 1. és 29. között Fort Polkban

– tudatta a Honvédség.

A magyar önkéntes területvédelmi rendszer népszerűségét jelzi, hogy több mint négyszázan jelentkeztek az amerikai gyakorlatra, közülük választották ki – teljesítményük és egészségi alkalmasságuk alapján – a résztvevő több mint száz katonát – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában