hirdetés

2021.10.07. 12:10

Mire kell figyelni a férfi dzseki és kabát kiválasztásakor?

Mire kell figyelni a férfi dzseki és kabát kiválasztásakor?

Fotó: Anna Bizon

Milyen a jó férfi dzseki vagy kabát? Mire kell figyelni a választás során? Milyen kritériumok alapján érdemes dönteni? Megválaszoljuk a kérdéseket, és igyekszünk segítséget is nyújtani a megfelelő döntés meghozatalához.

A legfontosabb, hogy a kiválasztott férfi dzseki vagy kabát kényelmes legyen

A férfi dzseki és kabát kiválasztásakor a legfontosabb, hogy kényelmes legyen a kiválasztott darab. Továbbá az is nagy mértékben számít, hogy ki és milyen körülmények között fogja hordani az adott ruhadarabot, illetve milyen hosszú ideig. Meghatározó a mindennapi rutin, az öltözködési stílus, az életvitel és a pozíció. A férfi dzseki inkább az őszi és a tavaszi hónapokban nyújt megfelelő komfortot, míg a férfi kabát a hideg téli időszakban. Fagyos, havas időjárás esetén igazi életmentő darab. A funkció, a praktikum és a megjelenés egyaránt fontos a megfelelő ruhadarabok kiválasztása során. Egy ízlésesen kiválasztott és jól kombinálható férfi dzseki vagy kabát fontos társa lesz a viselőjének a hidegebb hónapokban. Fontos, hogy a kiválasztott darab minden esetben harmonizáljon az öltözékkel. Mint más ruhadarabok esetében, a kabátnál és a dzsekinél is figyelembe kell venni a választás során az alkatot. Ebből kell kiindulni, különben nem fog jól állni, és nem lesz kényelmes a kiválasztott darab.

A dzseki vagy a kabát mindenképpen legyen összhangban a viselője személyiségével

Első lépésként a megfelelő fazont kell kiválasztani, az anyag és a szín csupán ezután következik a sorban. A V testalkattal, vagyis széles és izmos vállakkal, karcsú derékkal és izmos lábakkal rendelkezők szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen szinte minden fazon jól áll nekik. A H testalkattal, vagyis egyenes vállakkal, széles derékkal és nem túl keskeny csípővel rendelkezők számára a szűkített fazon a jó választás. A T testalkattal, vagyis széles vállakkal, és hosszú lábakkal rendelkezők számára a hosszított fazonok igazán jó választások. Az I testalkattal, vagyis keskeny vállakkal és keskeny csípővel rendelkezőknek mindenképpen kerülniük kell a túl szűk és a túl bő változatokat, köztes megoldás mellett érdemes dönteniük. Az O testalkatúak, vagyis a kerekded formákkal rendelkezőknek érdemes kerülniük a túl bő, a túl szűk, valamint a szűkített fazonokat. Az A testalkattal, vagyis keskeny vállakkal és széles csípővel rendelkezők számára a rövid férfi dzsekik és kabátok állnak igazán jól. A hosszított fazonokat érdemes kerülniük. Továbbá a megfelelő méret kiválasztásakor mindenképpen figyelembe kell venni, hogy a kabát alatt lesz egy zakó vagy egy pulóver. Fontos, hogy ebben az esetben se legyen túl szűk a kiválasztott darab. Mindemellett a választás során arra is ügyelni kell, hogy a kiválasztott férfi dzseki vagy kabát mindenképpen legyen összhangban a viselője személyiségével és stílusával. Olyan változatot kell választani, mely valóban hordható. Hiába szeretne valaki sportos fazont, ha a mindennapokban nincs hol felvennie, hiszen a munkahelyén az elegáns megjelenés az elvárt. Kiváló minőségű, stílusos férfi kabátok és dzsekik találhatóak az https://answear.hu kínálatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában