Hirdetés

2023.04.24. 00:01

Európai uniós támogatásból fejleszt a Heves vármegyei gyártócég

Címkék#hirdetés

HEOL

Forrás: Budaplast Kft.

A Széchenyi Terv Plusz program keretében fejleszti technológiáit, valamint képzi munkavállalóit a rózsaszentmártoni telephellyel rendelkező Budaplast Kft. Az európai uniós forrásból elnyert átmeneti támogatás a 260,47 millió forintos beruházás költségeinek 70%-át fedi le.

Forrás: Budaplast Kft.

A megvalósuló fejlesztések célja a túlnyomórészt üvegszálerősítésű poliészter (ÜPÉ) csőrendszerek gyártásával foglalkozó cég eszközparkjának bővítése és fejlesztése, ezáltal gyártókapacitásának növelése, valamint telephelye és tevékenysége ökológiai lábnyomának csökkentése, illetve a munkavállalói kompetenciák fejlesztése.

E célok elérésének érdekében beszerzésre kerül egy poliészter és vinilészter gyantaadagoló berendezés, két darab frekvenciaszabályozott csavarkompresszor, egy úszókábeles áramellátású 3,2 t/10,5m-es SWF típusú köteles emelővel szerelt, egy főtartós híddaru, egy automatizált öntőgép polimerbeton termékek gyártásához, egy oldószer-regeneráló gép, egy univerzális anyagvizsgáló gép, és egy elektromos gyalogkíséretű targonca.

Forrás: Budaplast Kft.

A támogatásnak köszönhetően a cég munkavállalói főként szakmai ismeretekre irányuló képzésben részesülnek, melyhez tanácsadás keretében egy képzési terv is elkészült a projekt kezdeti fázisában. Emellett egy 11,2 kW-os napelemes rendszer beszerzésével és beüzemelésével a vállalat megújuló energiaforrást is felhasznál tevékenysége során, mellyel nagy mértékben fenntarthatóbbá teszi működését.

Az Európai Unió és a Magyar Kormány által nyújtott támogatásból megvalósuló GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-03207 fejlesztés eredményeként a Budaplast Kft. csökkenti tevékenységének ökológiai lábnyomát, bővíti kapacitásait, valamint fejleszti gyártási technológiáit és munkavállalói szakmai kompetenciáit, ezáltal emeli szolgáltatásai minőségét.

Forrás: Budaplast Kft.

Az európai uniós pályázat megvalósításával a Budaplast Kft. növelni tudja piaci jelenlétét, illetve eredményesebben tudja kiszolgálni megrendelői jövőbeni igényeit.

A projektről bővebb információ a https://www.budaplast.hu/ weboldalon található.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában