Hirdetés

2023.09.15. 00:04

A hely, amely mindenkié – látogatóbarát szolgáltatások a Trianon Múzeumban

Komfortos körülmények, akadálymentesített terek, kávézó és ajándékbolt – az uniós és hazai forrásból megújult várpalotai Zichy-kastély és Trianon Múzeum látogatóbarát szolgáltatásokkal nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt.

Heol.hu

Forrás: Beküldött fotó

A várpalotai Zichy-kastély – Trianon Múzeum turisztikai célú fejlesztése (Nemzeti Kastély- és Várprogram turisztikai célú fejlesztéseinek támogatása – GINOP-7.1.1-15-2017-00030) c. projekt keretében nem csak létfontosságú állagvédelmi és felújítási célú beavatkozások valósultak meg. A felújítás egyik központi eleme az épület új fűtési rendszerének kialakítása volt, amely immár lehetővé teszi, hogy a múzeum főszezonon kívül, ősztől tavaszig is komfortos körülmények között fogadhasson látogatókat.

A projekt része volt továbbá a helyszín látogatóbarát szolgáltatásait biztosító infrastrukturális feltételeknek a megteremtése, vagyis az ajándékbolt, a ruhatár, a kávézó kialakítása és a rendezvényterek létrehozása a kastélyépületben.

 

A hely szellemének megfelelő kávézóban nemcsak megpihenhetnek a látogatók, hanem itt kapott helyet a kastélyépülettel az Apponyi család és Zichy család történetével kapcsolatos bemutató is. A múzeum ilyen formában is tisztelegni kíván a kastélyhoz és a múzeumhoz kötődő nagyjaink előtt.

Az ajándékboltban a látogatók a Trianon Múzeum egyedülálló, saját kiadványai – könyvek, térképek, tematikus társasjátékok, zenei kiadványok és emléktárgyak – gazdag választékával találkozhatnak. A múzeumshop igényes tervezésű, saját ajándéktárgyain az intézmény üzenetei köszönnek vissza.

A múzeum könyvtárterme kulturális rendezvényeknek, szakmai találkozóknak biztosít emelkedett hangulatú környezetet.

 

Inkluzív intézmény

A múzeum felújítása során a hely adta lehetőségekhez mérten az akadálymentesítés is megtörtént, az intézmény szolgáltatásaiban is igyekszik minden látogató számára elérhetővé tenni kiállításait.

Rendszeres időközönként nyitva áll a kisgyermekes szülők előtt (kismamanap), illetve az érzékszervileg érzékenyek órája havi rendszerességgel biztosítja a hangra, fényre érzékenyeknek a nyugodt múzeumi élményt.

A nyújtott turisztikai szolgáltatások körének bővítése a látogatók számára a kulturált pihenést, ismeretszerzést és a szabadidő minőségi eltöltését szolgálja.

További információk: www.trianonmuzeum.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában