Hirdetés

2023.09.15. 12:09

Munkalehetőségek a gyártás és termelés területén Miskolcon

A gyártás és termelés területe Miskolcon is számos karrierépítési lehetőséget kínál az álláskeresők számára. Ezen pozíciók között szinte bárki találhat számára ideális munkakört, legyen szó magasan vagy alacsonyabban képzett, tapasztalt vagy még pályakezdő munkavállalóról. Az ilyen típusú hirdetések egyebek mellett a MiskolcAllas.hu kínáltában is rendre elérhetőek, ami miatt mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a portál felületét. Íme néhány gyakran visszatérő lehetőség!

Heol.hu

Forrás: MiskolcAllas.hu

Minőségellenőr

A minőségellenőr pozícióra vonatkozó hirdetések tipikus szereplői a gyártás és termelés álláskategóriának. Ezen munkakörök esetében az alapvető feladatokat általában olyan tevékenységek jelentik, mint például az elkészült termékek és alkatrészek minőségének vizsgálata, különböző mérések elvégzése, a hibák és hiányosságok azonosítása, a dokumentációk kezelése, továbbá a felmerülő problémák kiküszöbölésével kapcsolatos javaslattétel, minőségfejlesztés.

A pozíció betöltésének jellemzően alapvető feltétele a középfokú végzettség, a műszaki beállítottságú gondolkodásmód, továbbá a felhasználói szintű számítógépes ismeretek. Emellett olykor angol nyelvtudásra is szükség lehet, különösen akkor, ha az adott vállalat nemzetközi tevékenységet is folytat. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig főként a rendszerszemlélet, a pontosság és precizitás, továbbá a kiváló megfigyelőképesség bír kiemelt jelentőséggel.

Gyártósori operátor

Szintén gyakran visszatérő lehetőségnek számítanak a MiskolcAllas.hu kínálatában a gyártósori operátor pozíciók. Az ilyen típusú állások kapcsán az ellátandó feladatokat általában különböző összeszerelési és csomagolási munkák, valamint a gyártósoron használt gépek és berendezések üzemeltetése jelenti. Gyártósori operátor állásokért Miskolcon erre a linkre érdemes ellátogatni.

Mivel jellemzően teljes egészében betanított munkafolyamatokról van szó, így a belépési feltételek sem különösen magasak, akár csupán általános iskolai végzettség birtokában is eséllyel lehet pályázni az operátori pozíciókra. Ettől függetlenül persze elvárások azért akadnak: a precizitás, a megbízhatóság, a jó kézügyesség és a többműszakos munkavégzéshez való alkalmazkodóképesség például valamennyi esetben nélkülözhetetlen kvalitásnak számít.

Karbantartó

A miskolci állásportál felületén a karbantartói állások feltűnése sem példa nélküli. Gyári környezetben ez a pozíció főként olyan feladatokkal jár együtt, mint a gyártósori gépek és berendezések rendszeres ellenőrzése, a felmerülő hibák azonosítása, az esetleges alkatrészcserék elvégzése, a megelőző karbantartások végrehajtása, valamint a karbantartási napló vezetése.

Ezen feladatok ellátáshoz pedig általában legalább középfokú műszaki képesítésre van szükség, továbbá a gyártókörnyezetben szerzett tapasztalat is megkövetelt lehet. Emellett szükség mutatkozhat bizonyos tanúsítványokra is, példának okáért a hegesztési vagy elektromos karbantartási területeken.

Termelésirányító

A gyártás és termelés álláskategória alatt persze nem csak betanított munkák és szakmunkák, hanem diplomás munkakörök is előfordulhatnak. Termelésirányítói pozíció megjelenésére például volt már precedens, ahol is a felelősségkör többek között a termelési ütemterv összeállításából, a készletkezelésből, a termelési folyamatok irányításából, valamint a termelésben tevékenykedő kollégák koordinálásából tevődött össze.

Jellemző ezen pozíciók esetében, hogy betöltésükhöz műszaki, logisztikai vagy üzleti felsőfokú végzettségre, valamint aktív idegennyelv-tudásra (főként angol vagy német) is szükség van. Mindemellett egyéb elvárásként gyakran felmerül még a projektmenedzsmentben való jártasság, az analitikus gondolkodásmód, továbbá a vezetői képességek megléte is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában