Hirdetés

2024.02.22. 14:19

Építőipari munkakörök, amelyekben akár Vácon is elhelyezkedhetsz

Az építőipart ugyan több nehézség is hátráltatja manapság, ennek ellenére még mindig gyakran lehet ilyen típusú lehetőségekkel találkozni az állásportálok kínálataiban. Természetesen ezen állítás akár Vác és környéke vonatkozásában is megállja a helyét, ahol ugyancsak elő szoktak fordulni különböző építőipari pozíciók. A következőkben ezekből hozunk egy gyűjtést!

Építőipari állás Vácon - VacAllas.hu

Forrás: freepik.com

Építőipari segédmunkás

Az építőipari segédmunkák könnyen elérhető, gyors elhelyezkedést biztosító pozíciók az iparágban. Az ilyesfajta munkalehetőségek egyik legnagyobb előnye, hogy általában könnyen megugorható feltételek támasztanak a pályázók felé, hisz a követelmények nem az iskolai végzettségekre vagy a tapasztalatokra, hanem sokkal inkább a hozzáállásra vonatkoznak. Éppen ezért ezek a lehetőségek kifejezetten népszerűek az olyan állásportálok kínálataiban, mint a VacAllas.hu, amin keresztül egyébként már többször is toboroztak építőipari segédmunkásokat. 

A felelősségek tekintetében főként betanított tevékenységekről beszélhetünk a segédmunkák kapcsán. Feladatkörük magában foglalja többek között az anyagmozgatást, tereprendezést és a munkaeszközök előkészítését. Emellett pedig állandó segítséget nyújtanak az építkezéseken dolgozó szakemberek, például a kőművesek számára. Nem beszélve arról, hogy a munkaterület tisztán tartása és a biztonsági előírások fokozott betartása ugyancsak fontos részét képezi a munkakörüknek.

Szerelő

Vácon az építőiparban a szakmunkásokra, kiváltképp szerelőkre is nagy szükség van. Ezt az említett VacAllas.hu kínálata is alátámasztja, ahol víz-, gáz- és fűtésszerelői munkálatok ellátására is kerestek már szakikat, több alkalommal is.

Ezen szakemberek az építkezési folyamat számos szakaszában kiemelt szerepet játszanak, beleértve a csövek és vezetékek telepítését, a fűtési és vízellátó rendszerek tesztelését, a radiátorok és fűtőtestek elhelyezését, illetve még számos egyéb nélkülözhetetlen tevékenységet. Összességében tehát a jó szakiknak semmiképp sem jelenthet gondot az elhelyezkedés.

Raktáros

Mindemellett pedig a raktáros munkaerő is jó eséllyel próbálkozhat az építőipar területén, ahol is az anyagok kezelésében hárul rájuk fontos szerepkör. Feladatuk egyebek mellett az anyagbevételezés és az átvétel, amelynek során felelősek az építőipari anyagok és eszközök beérkezésének ellenőrzéséért, illetve dokumentálásáért. Ez alatt értendő az áruk átvétele a szállítóktól, valamint azok ellenőrzése mennyiségi és minőségi tekintetben.

A raktárosok felelősek továbbá az építőipari anyagok megfelelő tárolásáért és rendszerezéséért, sőt, a készletmozgásokat is nyomon kell követniük. Az igényelt építőanyagokat összekészítik, csomagolják, majd az adott munkaterület rendelkezésére bocsájtják. A hatékony együttműködés érdekében folyamatos kapcsolatban állnak az építésvezetőkkel, szerelőkkel és egyéb munkatársakkal, ily módon biztosítva az építőanyagok időben történő elérhetőségét. Mindezek mellett pedig folyamatosan ügyelnek a raktári rend és tisztaság fenntartására.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában