Hirdetés

2024.02.22. 14:09

Ezekben a vendéglátós munkakörökben akár Budaörsön is elhelyezkedhetsz!

A vendéglátás egy igazán sokszínű és változatos iparág, ahol megannyi lehetőség adódhat az elhelyezkedésre országszerte. Budaörs és környéke ugyancsak azon régiók sorát erősíti, ahol időről időre felbukkannak különböző vendéglátós álláslehetőségek az egyes állásportálok felületein. A következőkben néhány gyakorta visszatérő hirdetésre hozunk néhány példát!

PR cikk

Vendéglátós munka Budaörsön - BudaorsAllas.hu

Forrás: freepik.com

Pultos 

A pultos állás állandó, vagy legalábbis visszatérő szereplője a budaörsi álláskínálatnak. Megjelenésére a város álláspiacára specializálódott BudaorsAllas.hu kínálatában is több esetben volt már példa. A munkakörre jellemző, hogy számos környezetben betölthető, hisz egyebek mellett cukrászdákba, éttermekbe és gyorséttermekbe, valamint természetesen italozókba is meglehetősen gyakran keresnek pultosokat. 

Az eltérő környezetből adódóan a pozícióval járó feladatok is mutathatnak bizonyos eltéréseket, ám ettől függetlenül a munkakör gerincét általánosságban hasonló tevékenységek adják. Ezek között említendő a vendégek fogadása és kiszolgálása, rendeléseik felvétele, a kérdéseik megválaszolása, valamint a fizettetés lebonyolítása is. Az italozók esetében a pultosok azok, akik a megrendelt italokat elkészítik, illetve szervírozzák azokat. Mindemellett a pozíció betöltőjének ugyancsak alapvető felelőssége, hogy rendben tartsa a munkakörnyezetét, jelen esetben a pultot. 

Szakács, konyhafőnök

A vendéglátós állások között a nagy szaktudást igénylő pozíciók is igencsak gyakoriak. Itt említendőek meg a szakács álláslehetőségek, amelyek többek között hagyományos éttermekben, tematikus éttermekben vagy akár szállodai éttermekben is betölthetőek Budaörsön, illetve környékén. Sőt, ezen felül akár konyhafőnökként is adódhat lehetőség az elhelyezkedésre, ahol a felelősségek még szélesebb körűek. 

Egy konyhafőnök ugyanis az az étlap megtervezéséért, az alapanyagok beszerzéséért, a higiéniai és biztonsági szabályok betartatásáért, továbbá a receptúrák fejlesztéséért egyaránt felel. Ezenkívül pedig fontos és megkerülhetetlen feladata, hogy menedzselje a személyzet munkáját. 

Ez alatt értendő többek között a séfek, konyhai munkások és segédek munkavégzésének felügyelete, a munkaidejük megtervezése, továbbá a munkafolyamatok koordinálása is. Összességében tehát kiemelten nagy felelősség hárul egy konyhafőnökre, éppen ezért ezen pozíciók több éves rutint, és kiemelkedő szakmai tudást kívánnak a pályázóktól.

Recepciós

A vendéglátós álláslehetőségek persze nem csupán az éttermi vagy egyéb vendéglátóhelyeken betölthető pozíciókat foglalják magukban. A szállodai állások szintén rendszeresek a nagyobb portálok felületein. Ezen belül is kiemelendőek a recepciós munkák, amelyek fókuszában a kapcsolattartás és az adminisztráció áll. 

A recepciósok azok, akik fogadják és regisztrálják az érkező vendégeket, valamint útbaigazítást és információkat nyújtanak a számukra. Kezelik a foglalásokat, illetve kapcsolatot tartanak a vendégekkel/érdeklődőkkel telefonon és e-mailen keresztül egyaránt. A teendőik adminisztratív kötelességekkel is együtt járnak, különös tekintettel a vendégadatok rögzítésére, a különböző dokumentációk vezetésére és a szobakulcsok kezelésére. Mindezek mellett pedig a recepciósok a pénzügyi tranzakciók lebonyolításáért is felelnek, azaz kiállítják a számlákat és fizettetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában