Hirdetés

2024.02.13. 00:29

XX. Egri Csillagok Országos Rajz- és Tehetséggondozó Verseny

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Teheségprogram által 1.500.000.- összegben támogatva valósult meg idén a verseny. A hosszú múltra visszatekintő megmérettetést immár húsz éve rendezi az Eventus Üzleti, Művészeti Szakgimnázium, Technikum, Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium. A 2003-as Nagy Könyv szavazás óta alapvető célkitűzés, hogy Gárdonyi Géza nagyra becsült művét népszerűsítve a 13-14 éves korosztály tehetségei megmutathassák képességüket. A vizuális kultúra illetve rajz-festés, valamint a grafika területén kimagaslóan alkotó általános iskolás diákok azonosításával hatékonyan hozzá tud járulni az intézmény a személyes fejlődésükhöz.

Idei évben a versenyt megelőző napon fakultatív műhelyfoglalkozásokon vehettek részt a jelentkezők. Emellett kultúrsétára invitálta a kisérőket Sajtos Attila igazgató úr, így a Cifra hóstya területét ismerték meg az érdeklődők. a A verseny fővédnöke Keller Péter, Gárdonyi Géza dédunokája volt, aki előadást tartott a kisérőknek, továbbá jelen volt Cs.Varga István irodalomtörténész is.

A díjátadó ünnepségen Farkas Attila, Eger megyei jogú város alpolgármestere működött közre, a műsor során Hegyesi-Hudik Margit énekművész, egyetemi docens vezetésével az Eventus kórus, valamint Berkes Bianka 12A osztályos tanuló lépett fel.

Emléklapok és oklevelek mellett értékes tárgynyereményeket kaptak a díjazottak a szakmai zsűri döntése alapján:

1. helyezett –  Takács Bernadett (Eötvös József Általános Iskola, Dorog)
2. helyezett – Sándor Liza (Vasvár Úti Általános Iskola, Ózd)
3. helyezett – Román Anna Mária (Rajeczky Benjámin Alapfokú Művészeti Iskola, Pásztó)

Különdíjban részesült: Lente Evelin (Jászárokszállás)

Tóth Lili (Eger), mint a legfiatalabb versenyző szintén külön tárgyjutalmat kapott

A vándorserleg volt idén is a jutalma a legtöbb versenyzőt felkészítő és a döntő fordulóra elküldő iskolának, amit imételeten, immár harmadik alkalommal a dorogi Eötvös József Általános Iskola érdemelt ki. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában