Hirdetés

2021.06.27. 22:55

Meghosszabbított nevezési határidő a Virágos Magyarország versenyre

A szervezőbizottság két héttel meghosszabbította a környezetszépítő verseny nevezési időszakát, így július 1-jéig jelentkezhetnek a közterületeiket megméretni kívánó önkormányzatok és a Virágos balkonok, virágos kertek lakossági versenyben induló amatőr kertészek.

PR-cikk

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség 2021 tavaszán 28. alkalommal hirdette meg az ország legnépszerűbb környezetszépítő versenyét, amelyre 2021. július 1-jéig lehet jelentkezni.

A szervezőbizottság döntését az indokolta, hogy a szakmai szervezetek és az érintett önkormányzatok visszajelzései alapján a kedvezőtlen tavaszi időjárás, illetve az újranyitással kapcsolatos teendők miatt hosszabb felkészülési időt igényelnek a pályázatok előkészítésére a települések.

Az idei versenykiírás számos újítást tartalmaz, amely könnyebbséget jelent a pályázni kívánó önkormányzatoknak. 2021-ben a 2000 fő alatti településeken a már megszokott versenyszabályok és bírálati szempontok alapján zajlik majd az értékelés, míg a kétezer lakosnál népesebb közösségek egy bemutatkozó anyag beküldésével online is nevezhetnek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel idén a pályázók tematikus nevezésekkel is részt vehetnek a megmérettetésen – akkor is pályázhatnak, ha csak egy parkot, teret, iskolaudvart szeretnének bemutatni. További újítás, hogy idén az erdélyi települések mellett már Kárpátaljától a Vajdaságig vagy a Felvidéktől Ausztriáig minden régióból nevezhetnek a határon túli magyarlakta települések is.

A tavalyi sikert követően a Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a Virágos balkonok, virágos kertek versenyt. Ennek keretében amatőr kertészek egy rövid leírással együtt tölthetik fel fotóikat saját kertjeikről, balkonjaikról szintén július 1-jéig a https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/ weboldalon. A nagyközönség számára meghirdetett verseny nyerteseiről nemcsak a neves kertészeti szakemberekből álló szakmai zsűri dönt majd, hanem idén is elindul a közönségszavazás a Virágos Magyarország Facebook-oldalán.

További információ:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában