Szponzorált tartalom

2021.01.12. 11:00

Nyakfájás elleni torna: tényleg tud segíteni?

Testünk mindig üzen nekünk, így érdemes figyelni a jelzésekre. Amikor már huzamosabb ideig tapasztalunk kellemetlen, esetleg már kimondottan fájdalmas mozgásszervi panaszokat, nem elég abban reménykedi, hogy majd csak elmúlik, lépnünk kell.

Forrás: pexels.com

Kimondottan gyakori tünetnek tekinthető az emberek körében a nyak környéki izomfájdalom. Ennek oka lehet egy néhány nap alatt javuló elalvás is, ám akkor, ha már több hete kínoz minket a fájdalom, és nem hogy javulna, de még romlik is a helyet, ott már akár komolyabb dolog állhat a háttérben, legrosszabb esetben akár gerincsérv is.

Ne szaladjunk azonban ennyire előre. Nem véletlen szokott gyakran fájni a nyakunk, hiszen egy kimondotta bonyolult része ez a testünknek. Hét csigolya alkotja, melyek a gerincvelő védelmét látják el, ezeket pedig izmok, idegek és ínszalagok borítják. Amikor ezek az izmok nem a megfelelően működnek, már nem is megy a normálisan a mozgatása a fejünknek, ami valljuk be, elég zavaró és bosszantó tud lenni az mellett, hogy általában kellemetlen is lehet. A fájdalmat több dolog is előidézheti, úgy, mint a folyamatos egyoldalú terhelés, a megerőltetés, a helytelen testtartás, vagy akár egy huzat is, amiknek eredményeként az izmok görcsössé válnak, vagy megrövidülnek, és elég komoly kínokat okozhatnak. A régóta fennálló nyaki izompanaszok már sokkal komolyabb problémát jelentenek, például porckorongok eldeformálódását és ízületi kopásokat.

Amikor ilyen jellegű tünetek keserítik meg a napjainkat, a legfontosabb az szokott leni, hogy megoldást találjunk, és a panaszainkat enyhíteni tudjuk. Érdemes ilyenkor elgondolkodni azon, hogy egy gyógytornászt keresünk fel a gondunkkal, hiszen egy ilyen szakember is megoldást kínálhat a számunkra. A Gyógytornászom.hu szerint az esetek többségében 10 alkalom nyaki gyógytornára biztosan szükség van ahhoz, hogy elmúlhasson a nyakfájás. A linken található oldalon több szakember is a páciensek rendelkezésére áll, akik többéves tapasztalatukkal kínálnak megoldást nem csak a fájdalom enyhítésére, de akár a panaszok forrásának megszüntetésére is.

Nem kell attól félni, hogy hosszú időbe telne hozzájuk bejutni, ráadásul náluk akár online is időpontot lehet foglalni. Ebben a járványveszélyes időkben pedig gyorsan reagáltak a kialakult helyzetre, és találtak megoldást arra, hogy ne kelljen feltélen személyesen bejönni a Budapesten található rendelőjükbe, hiszen online gyógytornára is lehetőséget kínálnak. Minden esteben egy alapos állapotfelméréssel kezdenek, mivel csak ennek az eredményével tudják majd megtalálni a legjobb gyógytornát, fiziológia eljárást a pácienseiknek. Amennyiben felkeresi az oldalt, minden fontos információnak utána tud majd nézi. Nem szabad félvállról venni a mozgásszervi panaszokat, hiszen a fájdalomcsillapítókkal csak ideig- óráig tudjuk elfedni a kellemetlen tüneteket. Gyógytornával azonban örökre búcsút inthet a fájdalomnak, és visszakaphatja a korábbi, fájdalommentes életét, ahol gond nélkül tud majd újra mozogni!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában