Felújítás

2021.05.24. 15:00

Arra kíváncsiak, mire lesz igény Hevesen

Hamarosan végső állomásához érkezik a város sakkmúzeumának felújítási projektje. Az 1987-ben létesített intézmény turisztikai fejlesztését tűzte ki az önkormányzat, mely ennek megfelelően méltó helyen s modernebb környezetben szeretné elhelyezni a gyűjtemény anyagait.

B. R.

Hamarosan végső állomásához érkezik a város sakkmúzeumának felújítási projektje. Az 1987-ben létesített intézmény turisztikai fejlesztését tűzte ki az önkormányzat, mely ennek megfelelően méltó helyen s modernebb környezetben szeretné elhelyezni a gyűjtemény anyagait. Ahogyan arról már beszámoltunk, a sakkmúzeum éppen ezért új helyen fogadja majd a látogatókat. Az e célra szánt épületet – mely egykor gyermekkönyvtár volt – mintegy nyolcvanmillió forintos pályázati keretből újították fel kívül-belül.

Az újranyitás már közel van, ám a helyhatóság szeretné igényre szabni a sakkmúzeum leendő szolgáltatásait, így online kérdőív kitöltésére kérik az embereket. Céljuk, hogy megismerjék, mire lenne nagyobb igény. Az intézmény olyan programokkal készül egyebek mellett, mint sakktémájú kiállítás, tematikus programok, szakkörök, sakkozási lehetőség. Ezek mellett például interaktív kiállítás, versenyek, számítógépes bemutatók is elérhetőek lehetnek. Bíznak benne, hogy a korszerűbb sakkmúzeum tovább növelheti a város turisztikai vonzerejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!