elismerés

2021.09.16. 11:00

Idén is átadták a Szebb Jövőért díjakat

A napokban a településen adták át a Szebb Jövőért díjakat. A gyöngyösi Együtt, Szebb Jövőért Roma–Magyar Egyesület azoknak ítéli oda minden évben a kitüntetést, akik legtöbbet tesznek az esélyegyenlőségért és a roma társadalom felemelkedéséért.

Sz. Sz. I.

Lakatos Zsolt elnök lapunknak elmondta, az elismerést akkor hozták létre, amikor rendszeresek voltak a romák elleni támadások.

– Békésen demonstrálja egyesületünk a nemtetszését a rasszista megnyilvánulásokkal szemben. Ha nem így tennénk, nem lennénk különbek, mint akik előítéletesek velünk szemben. Egy ország csak akkor lehet sikeres, ha a kormánya minden erejével népének létbiztonságát tartja szem előtt, a társadalmon belül a szeretet, béke kiteljesítését tűzi ki célul. Az általunk díjazott személyek a kultúra, az oktatás, a gazdaság, a művészet és az egészségügy területén kiemelkedő pluszmunkájukkal járulnak hozzá a romák felzárkóztatásához – emelte ki Lakatos Zsolt.

Idén a díjat dr. Leövey Gábor, a gyöngyös Bugát Pál Kórház főorvosa, dr. Franczia Tamás, Halmajugra körzeti orvosa, Kökény Attila előadóművész, Derda Lajos, a Mátrai Erőmű Központi Karbantartó Kft. ügyvezetője és Danyi Sándor, a Heves Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kapta. A díjazottak közt volt dr. Tanárki-Fülöp István, a megyei kormányhivatal Gyöngyös járási hivatalvezetője, Nékám Nelli gyöngyösi településüzemeltetési menedzser és Márkus Molnár Éva Mária, a Verpeléti Roma–Magyar Egyesület tagja. Lepres Dávid, a Tradíció és Jövő Alapítvány titkára is e díjat vehette át. Az ünnepségen részt vett Süli János tárca nélküli miniszter, Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkóztatásért felelős helyettes államtitkár és dr. Lakatos Rozália halmajugrai polgármester is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!