bábfesztivál

2021.11.22. 19:00

Kortárs bábfesztivál kezdődött Egerben

A Harlekin Bábszínház nemzetközi kortárs bábfesztivált szervez, mely péntektől november 22-ig tart. Éry-Kovács András, a bábszínház igazgatója a tegnapi megnyitón elmondta, évek óta tolódott a fesztivál. Külön üdvözölte a vendégművészeket, köztük a chilei származású Tita Iacobellit, akinek az előadását péntek este láthatta a közönség.

M. H.

Farkas Attila alpolgármester szerint a professzionális művészi érték, melyet a társulat megteremt, országosan is egyedülálló. – Az egész éves munkájuknak köszönhetően több száz gyermek gazdagodik felejthetetlen élményekkel, de felnőtteknek szóló tartalom is teret nyer – húzta alá.

A fesztiválon szombaton mások mellett a házigazda Harlekin Bábszínház előadása, a Moll tündér álma kerül színre a stúdióban, illetve az október közepén bemutatott Casanova a nagyszínpadon, s este pedig Harlekin Szalon lesz. Vasárnap három előadást tartanak. Hétfőn, a zárónapon lesz többek közt a Kortárs Bábművészeti Szimpozion s a Bábművész Szövetség Közgyűlése és két felnőtteknek szóló darabot játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!