Modernizálás

2022.04.13. 13:00

Folytatódik a korszerűsítés Sirokban

Folytatódik a modernizálás, azaz a megújuló energiát felhasználó fűtési rendszer kiépítése a településen.

B. K.

A mintegy kilencvenmillió forintos beruházás jóvoltából két, faaprítékkal működő kazán fogja biztosítani a fűtést a sportcsarnokban, az iskolában, valamint a községházán. A kazánok a két, háromezer literes puffertartályban lévő vizet fogják felfűteni, amit aztán keringetőszivattyúk juttatnak el az előbb szigetelt, föld alatti csöveken a felsorolt épületekben lévő hőcserélőkhöz. Ezeket kötik össze az épületek fűtési rendszerével. A szükséges villamos energia biztosítására a napokban helyezték fel az épületekre a három napelemes rendszert. 
 

Tuza Gábor polgármestertől megtudtuk azt is, hogy az előző években számos önkormányzati intézményt újítottak már fel. Nyílászárókat, illetve tetőt cseréltek ott, ahol erre szükség volt. 
A fejlesztéseknek köszönhetően mára jóval takarékosabban, kisebb rezsivel tudják működtetni az óvodát, a bölcsődét, illetve a művelődési házat is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!