Választás

2022.06.04. 13:00

Hamarosan kampányolhatnak a horti jelöltek

Augusztus 14-én tartják az időközi polgármester- és képviselő-választást a nagyközségben a helyi választási bizottság csütörtöki ülésének döntése alapján.

K. B. L.

A szavazáson hat képviselőt lehet majd megválasztani. 

Vastagné Gyurcsó Mária, a helyi választási iroda megbízott vezetője közölte a Hírlappal, hogy a választói névjegyzékbe azok a választópolgárok kerülnek be, akik június 8-án a településen lakóhellyel rendelkeznek. A jelöltek ajánlására szolgáló ajánlóívek június 25-től vehetők fel, a polgármesterjelölteket és a képviselőjelölteket július 11-ig lehet bejelenteni. A háromezer-hatszáz lakosú helységben a választói névjegyzékben szereplők egy százalékának megfelelő aláírást kell majd a képviselőjelölteknek, háromszázaléknyi ajánlást pedig a polgármesterjelölteknek összegyűjteniük – mondta el a Vastagné Gyurcsó Mária. 

A döntés értelmében a választási kampányidőszak a nagyközségben június 25-től egészen augusztus 14-ig tart. A szavazás napján sem választási gyűlés nem tartható, sem politikai reklám nem tehető közzé. 

Címkék#kampány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!