rendezvény

2021.09.01. 19:00

Ilyen volt a mátraderecskei Párnafesztivál

B. K.

Élő hagyományok, nyárbúcsúztató színkavalkád, ínycsiklandó ételek, remek koncertek. Ezek jellemezték a 14. alkalommal megrendezett, három napon át tartó Párnafesztivált.

Pénteken nyílt meg az Elődeink nyomában című kiállítás a Népművészeti Házban. Szombaton ugyanott a kézművesség fortélyaival ismerkedhettek az érdeklődők, a Mofettában kiállítás várta a vendégeket. Közben a szabadban készültek az ebédre kínált finomságok. Délután indult a színpompás felvonulás a palóc motívumokkal díszített párnákkal, majd hagyományőrzők szórakoztatták a közönséget.

Az ünnepélyes megnyitón Forgó Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket, és adta át a díszpolgári címet Michael Leiernek, a Leier Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának. Ezt követően a falu új díszpolgára bejelentette, tízmillió forint értékű építőanyagot ajánl fel a településnek.

Demjén Ferenc fergeteges koncertjével, tűzijátékkal, hajnalig tartó mulatsággal zárult a nap. Vasárnap ünnepi szentmisével ért véget a programsorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!