szabályok

2021.07.23. 17:00

Járványszabályok lépnek életbe a Mátrai Bornapokon

Járványügyi korlátozások lesznek péntektől vasárnapig a Mátrai Bornapok rendezvényein, adta hírül az önkormányzat.

Sz. Sz. I.

Jelenleg kormányrendelet írja elő, hogy zenés-táncos rendezvényen, illetve több mint ötszáz ember részvételével zajló szabadtéri programon csak koronavírus ellen védett személyek vehetnek részt. A bornapokon ezért védettségi igazolvány szükséges a színpad közvetlen környezetében, a szalagkordonnal lezárt területen, ahol a rendezők ellenőrzik a résztvevők védettségi igazolványát és életkorát. Az előbbivel rendelkezők sorszámozott karszalagot kapnak. A színpad előtti kordonozás nem korlátozza az ott található üzletek nyitva­tartását és látogatását.

Nem kell ugyanakkor védettségi igazolvány a szalagkordonnal lezárt területen kívül, továbbá a többnapos esemény többi helyszínén. A borterasz faházai, vendéglátóegységei, a játszóudvar, a kirakodóvásár és a mobil illemhelyek mindenféle korlátozás nélkül igénybe vehetők. Korlátozás nélkül be lehet menni a Fő téren lévő üzletekbe, vendéglátóhelyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!