Mozgásra fel!

2021.09.10. 11:00

Két kerékpáros sáv is épül Egerben

– Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk – mondta Minczér Gábor alpolgármester a Kertész úti felújítás kerékpárutakra vonatkozó sajtótájékoztatóján szerda délután.

Sz. M. L.

– Az építkezés összesen 1,6 kilométeres szakaszon valósul meg. Az Ostorosi és Hadnagy utcák kereszteződései között másfél méter széles kerékpárút valósul meg mindkét oldalon. A projekt tervezésénél figyelembe kellett venni, hogy egy szűk szakaszról van szó a Hadnagy utca után, így – a fák védelmében is – felfestéssel alakítjuk ki az úttest mindkét oldalán a sávot – részletezte. Hozzátette, hogy ezzel a fejlesztéssel Egerben több mint tizenkét kilométernyi kerékpárút áll rendelkezésre, ami hozzájárul a karbon semleges közlekedés előtérbe helyezéséhez.

– Szeretnénk azt is, hogy Mezőkövesd irányába az Ostoros–Novaj kerékpárút építése is elkezdődne majd a közeljövőben – emelte ki az alpolgármester. Hamarosan a Miskolc–Eger útvonal építése is megkezdődik. Kérdésünkre elmondta, ehhez az önkormányzat a Rozália közt és a belvárost összekötő szakasszal járul hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!