segítség

2021.09.23. 11:00

Személyre szabott segítség az egri látássérülteknek

A látássérült emberek megsegítésére a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesülete (VGYSE) szűkebb hazánk területén létrehozta a Heves Megyei Elemi Rehabilitációs Központot (HERC). A centrum a Technika Házában április 1-jétől kezdte el az elemi rehabilitációs szolgáltatás nyújtását.

M. H.

A hét elején szakmai napon mutatták be tevékenységüket. Bukta Gábor, a VGYSE megyei elnöke elmondta, már majdnem minden eszközt sikerült beszerezni.

– Az elemi rehabilitáció a látássérültek számára új esélyt jelent arra, hogy teljes életet tudjanak élni, maguk vásárolhassanak, az otthoni teendőiket el tudják végezni, ezzel újra kinyíljon számukra a világ – hangsúlyozta az elnök. Egyedi, személyre szabott szolgáltatást tudnak adni.

– Ebben a szakmailag felkészült csapat segít, ami garancia a program jó működésére – tette hozzá.

Ezután bemutatták azokat az eszközöket, melyek a rehabilitációt segítik. Komlósi Andrea szakember elmondta, a berendezéseik egy része a funkcionális látásvizsgálatot szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!