SÉTA

2015.04.26. 18:32

Szupergyorsan utazhattunk be tizenegy országot egy este alatt

Az International Days egyik fénypontja a Global Cooking Night elnevezésű program, ahol az erasmusos hallgatók nemzeti ételeibe kóstolhatott bele a nagyérdemű.

Farkas Eszter (paletta)

Az Agria Tiszkbe érkezve egy útlevelet nyomtak a kezünkbe, melynek köszönhetően ingyen és rekord gyorsasággal utaztunk be 11 országot és kóstolhattuk meg a nemzeti ételeiket.
Az est vendége a messziről jött török pasa volt. Elé járultak az országokat képviselő külföldi hallgatók, és próbálták meggyőzni arról, hogy bizony az ő ételük a legfinomabb. A pasa kívánságára sorra következtek a táncos és énekes produkciók is.


Az estére szinte az összes nemzet kétfogásos menüvel készült. A brazilok bundába csomagolt húsos étellel és édes csokireszelékbe forgatott golyókkal várták a hallgatókat. A románoknál szalonnából, lila hagymából és kenyérből készült katonákat, valamint padlizsánkrémes falatokat kóstolhattunk. A törökök édes baklavája után mindenki szomjas lett. A belgáknál waffel-lel, míg a litvánoknál almás édességgel tömhettük meg a gyomrunkat. A magyarok a székelykáposztával készültek. A hallgatók véleménye alapján a legfinomabbnak a lengyelek étele bizonyult. Az egyik fogás különleges karamellás sütemény volt, amit húsvétkor szokás fogyasztani. A másik egy kis buktaszerű sós tészta, tojásos zöldségsaláta körettel.
A bevitt kalóriamennyiség ledolgozására is volt lehetőség, csupán csatlakozni kellett a külföldi hallgatókhoz egy körtáncra.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!