Sport

2007.09.13. 14:10

Szombaton folytatódik a tiszai pontgyűjtés

A hét végén folytatódik a Tisza-tónál a 8 próba elnevezésű túrasorozat. A Magyar Turizmus Zrt. által a Zöldturizmus Évében meghirdetett négy évszakot felölelő eseménysorozat most érkezik el a hetedik állomásához, azaz a Tisza-tavi Átkelőtúrához.

Munkatársunktól

A résztvevők szombaton különböző túramódokat váltogatva kelnek át a Tisza-tavon. A séta közben szellemi és ügyességi feladatokat kell a nevezőknek megoldaniuk, amelyekért pontokat kapnak. A Versenyzők a Poroszlón található Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény hajóállomásától indulnak, majd a pallóúton gyalogolnak végig. Ezután csónakkal folytatják útjukat. A kijelölt úton haladva jutnak el a Tiszavirág Ártéri Sétaúthoz, amelynek megtekintése után komppal érkeznek meg a Szabics Kikötőbe. Az elismerés mellett a verseny minden résztvevője jutalomban részesül. A túrázók között Tisza-tavi nyeremények is gazdára találnak. Az esemény második napján alternatív programok keretében ismerkedhetnek meg Tiszafüred kulturális hagyományaival, fazekas múltjával, kézműves mestereivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!