Sport

2008.01.31. 20:25

Kánya nagyon bánja

Kánya Judit és Liliana-Mihaela Bahrim sem úszta meg épp bőrrel a Fenstherm-Füzesabonyi SC NB I/B-s kézilabdacsapatának szlovákiai edzőtáborozását.

Sike Károly

Az NB I/B Keleti-csoportjában őszi ötödikként zárt gárda, a napokban érkezett haza a szomszédos Párkányból, ahol Kánya a kezét törte, míg Bahrimot térdsérülése kényszeríti a maródiak listájára.

– Öt napot töltöttünk edzőtáborozással, s leszámítva azt, hogy két meghatározó játékosom sérülést szenvedett, úgy érzem, nem volt haszontalan a túra – tekintett vissza Atkári Lajos, a füzesabonyiak edzője. – Nagyon sokat tudtunk együtt dolgozni. Itthon, edzésnapokra lebontva, egy hónap alatt lehet ennyi munkát elvégezni. A napi két tréning és a folyamatos edzőmérkőzések igen megterhelőek voltak. Az utolsó napokra már érződött a csapaton a fáradtság.

Liliana Bahrim mindössze másfél napot gyakorolt a csapattal, az NB I-es Vác elleni edzőmérkőzésen ugyanis térdsérülést szenvedett. A tervek szerint február 12-én fekszik kés alá. Várhatóan 2–3 hónap alatt felépül, de az is előfordulhat, hogy az egész tavaszi idényt kénytelen lesz kihagyni. Kánya az egymás közötti gyakorlások során ütközött olyan szerencsétlenül egyik játékostársával, hogy bal kézközépcsont-törést szenvedett. Jelenleg gipszben van a sérült testrész, ám a bajnoki szereplést remélhetőleg ez nem befolyásolja.

– Nincs szándékunk új játékost szerződtetni, az anyagi lehetőségeink ugyanis ezt nem teszik lehetővé – folytatta szavait Atkári. – Tavasszal így nagyobb szerep hárul a fiatalokra, akik ismét bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani. Az Oroszországból visszatért Natalia Klenkina ismét velünk készül, ha fizikálisan jobb állapotban lesz, sokat segíthet a csapaton. Török Erika szintén csatlakozott a kerethez, kapusposzton így négy játékos áll a rendelkezésemre. Gaál Lindára munkahelyi elfoglaltságai miatt csak ritkán számíthatok, sajnos ő az edzőtáborba sem tudott velünk tartani. A füzesabonyiak hétvégén hazai környezetben a Dobó-kupa felkészülési tornán lépnek parkettre, míg február 16-án a Farsang-kupán lesz mód a gyakorlásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!