Sport

2008.04.13. 19:10

Csonka mezőny: csak öt csapat maradt

Tavaszra öt csapat maradt a megyei kézilabda-bajnokságban, ami így csonka mezőnnyel folytatódik. A férfiaknál és a nőknél is akadt olyan együttes, amely tavasszal már nem kíván bajnoki mérkőzésen szerepelni.

HEOL

– A férfiaknál a hat csapatos mezőny télen ötre csökkent (Mátrai KK, Verpelét, OK-TAT-60-HKSzE, Gyöngyössolymos, Pásztó). A Szihalom képviselői arról tájékoztattak, az anyagi hátterük nem teszi lehetővé, hogy befejezzék a bajnokságot – tájékoztatott Paulovics Zsolt, a megyei szövetség versenybizottságának vezetője. [caption id="" align="alignright" width="170"] Paulovics Zsolt: – A megyei bajnokság létjogosultsága egyre bizonytalanabb. Fotó: Lénárt Márton
[/caption] – Így meglehetősen nehéz helyzetbe kerültünk, arról nem is beszélve, hogy a Pásztó szintén a visszalépés gondolatával foglalkozik. A megyei bajnokság létjogosultsága egyre bizonytalanabb. Ha valóban bekövetkezik az, amitől régóta tartunk, Heves lehet a nyolcadik megye, ahol megszűnik a bajnokság. Kérdés, hogy ebben az esetben miként alakul a bajnokcsapat sorsa, meglesz-e a feljebb lépéshez szükséges mérkőzésszám? Vagy, ha a nyáron valóban bekövetkezik a legrosszabb, az NB II-től búcsúzó csapataink hová esnek ki? A nőknél sem túl rózsás a helyzet – folytatta Paulovics. – A Beszterce DSE Salgótarján is jelezte: nem kívánja folytatni bajnoki szereplését.

A következendő hetekben számos korosztályos megmérettetés vár a játékosokra, akik ezzel már nem tudják összeegyeztetni a megyei bajnokságban való szereplést.

A folytatásban hét csapatos (Gyöngyösi FKK II., Gyöngyösi FKK III., Hatvani KSzSE, Eger SI, Salgótarjáni KC, Pásztó KC, Jászárokszállás) lesz a pontvadászat.

A tavaszi fordulókból lejátszott mérkőzéseken.

Férfiak:
Mátrai KK – Verpelét 35:35 (18:19).
OK-TAT-60-Hatvani KSzSE – Gyöngyössolymos 24:15 (13:9).

Nők:
Egri SI – Jászárokszállás 31:26 (16:12).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!