Sport

2008.04.27. 20:40

Petővári Attila Bécsben BL-döntőt vezet

A maklári asztalitenisz játékvezető számára ez jelenti az eddigi legnagyobb kihívást Pénteken rendezik Bécsben a férfi csapatok Bajnokok Ligája 2007/2008-as döntőjének első mérkőzését.

B. Cs.

A fináléban az osztrák SVS Niederösterreich és a belga Charleroi együttese játszik egymással. Magyar szempontból ez azonban aligha szolgáltat különlegességet. Az egyik játékvezető személye annál inkább. A honi sípmesterek bizottságának vezetője, Bajdik István párja ugyanis Petővári Attila lesz.

[caption id="" align="alignright" width="280"] A maklári asztalitenisz játékvezető számára ez jelenti az eddigi legnagyobb kihívást Pénteken rendezik Bécsben a férfi csapatok Bajnokok Ligája 2007/2008-as döntőjének első mérkőzését.
[/caption] A 26 éves maklári bíró nem számít újoncnak a nemzetközi színtéren, ám a bécsi fellépés az eddigi egyik legrangosabb küldésének tekinthető. – Tavaly a szerbiai felnőtt Európa-bajnokság döntőjében már bíráskodtam, ám ez a mostani talán azt is felülmúlja – közölte Petővári Attila. – Tanulmányaim miatt különösebben nem tudok készülni a döntőre, meg egyébként is a hangolás már korábban, a franciaországi olimpia selejtező előtt megtörtént.

Ez utóbbinak Budapesten lesz az utolsó állomása, ahol már nem csak európai versenyzők állnak asztalhoz azért, hogy kvalifikálhassák magukat a pekingi ötkarikás játékokra. Bécs után tehát Budapest következik, majd május végén az NB I-es zárás.

A 2007/2008-as BL-sorozatban Petővári már kétszer is bíráskodott Ausztriában, de a Pro Tour sorozaton is érdekelt volt és egy németországi nemzetközi ifjúsági verseny is az idei szezon eddigi feladatát jelentette. A csúcsot mégis a BL-döntő jelenti. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!