Sport

2008.04.24. 10:42

SuperMoto hétvégét tartottak a visontai gokart pályán

Az elmúlt hétvégén, a Visonta mellet található Gokartland gokart pálya adott otthont az első MOTO A GO-GO hobby SuperMoto-s találkozónak és versenynek.

HEOL

[caption id="" align="alignright" width="330"] Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Szombaton a térségre zúduló nagy mennyiségű eső miatt félő volt, hogy kevés résztvevő lesz a vasárnapi versenynapon, illetve hogy licence-el rendelkező versenyző nem fog érkezni, ugyanis a MAMSZ supermoto szakág vezetője, id. Kökényesi György, érthetetlen okok miatt tiltott rendezvénynek nyilvánította a visontai programot a profi versenyzők számára - tudtuk meg Pap Lukács főszervezőtől.

Ennek ellenére az első napon 42 hobby motoros jelent meg és mérte össze tudását a visontai aszfaltcsíkon. Természetesen volt néhány profi versenyző is, akik egy bemutató edzéssel szórakoztatták a nézőket és az amatőr versenyzőket. A nézők száma is nagyobb volt, mint amire a szervezők számítottak.

A nevezők kezdő, haladó és profi kategóriában mérhették össze tudásukat. A kezdőknél hatalmas volt küzdelem, egy nagyon látványos futammal színesítették a napot. A haladó kategóriából kiemelkedő teljesítményt nyújtott az egri Vitéz László (KTM ), aki a futam ötödik köréig magasan vezette a mezőnyt, de miután a gumi választása nem volt a megfelelő így visszaesett a harmadik helyre. A profik közül a székesfehérvári Csarni Sándor (KTM) bizonyult a leggyorsabbnak. Az őt követő, ex-licence-s versenyzők pedig továbbadták a díjaikat az őket követőknek. Így történt az, hogy egy kezdeti nehézségekbe ütköző rendezvény hatalmas sikert aratott, mind a versenyzők, mind a nézők körében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!