Sport

2008.07.31. 20:11

Az MLSZ dönt arról, hogy az egriek mikor játszanak

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportjának Versenyrendezései Bizottsága ma Salgótarjánban tartotta évadnyitó ligaértekezletét.

B. Cs., F. B.

A VB elnökeként Ferencz Gyula tájékoztatta a klubok képviselőit a szükséges tudnivalókról, majd pontosították az őszi menetrendet. A kiírás szerint az Egri FC csapatának augusztus 9-én, szombaton Putnokon kell(ene) kezdeni a bajnoki idényt, ám egy nappal későbbre, vagyis vasárnapra Magyar Kupa mérkőzést írt ki az MLSZ. Miután a Putnok ragaszkodik az eredeti időponthoz, és a kupaellenfél Sajókaza is azt szeretné, ha augusztus 10-én, 17 órától játszana az Egerrel, meglehetősen szerencsétlen helyzet alakult ki.
Bánka József, az egriek ügyvezetője a kérdésben már korábban megtette a szükséges lépéseket, ám a borsodi egyletek nem mutattak hajlandóságot a megoldásra. A témában rövid időn belül döntést kell hozni, azonban még véletlenül sem az EFC szempontjából két nap alatt, két tétmeccs szisztéma szerint, mert azzal a labdarúgó szövetség állítana ki magáról szegénységi bizonyítványt.

A Mátra-csoportot érintő problémá volt továbbá, hogy a Jászapáti átkerült a Tiszába, ahol egyébként is sokan lennének, ezért tartották célszerűnek ide helyezni a Mezőkövesdet, a Balmazújvárost és Tiszaújvárost. Újoncnak számít köreinkben az NB I-es Vasas második garnitúrája is.
A magasabb osztályba történő nevezés a nyári szünet fokozott érdeklődést kiváltó kérdése. Megállapítható, hogy minden korábbit meghaladóan, ebben az évben tíz megyei I. osztályú bajnok - vagyis az NB III-as szereplést kiérdemlők fele - nem vállalta a magasabb osztályt. Kérdés nélkül is tudjuk, hogy ennek részben anyagi okai vannak, de legalább annyira problémás a kluboknak kiállítani az utánpótlást képviselő gárdákat. A meghátrálók viszonylag kis települések csapatai, ebből következően vélhető, hogy ez utóbbi gond egyre inkább általánossá válik. Köztudott, hogy a meghívások ellenére Heves és Nógrád megyékben a dobogósok egyike sem mutatott hajlandóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!