Sport

2008.10.21. 11:41

A gyöngyösi meccs három pontja az Egeré lesz?

Jogosulatlan játékos szerepeltetése miatt nagyon valószínű, hogy a Gyöngyösi AK-Ytong labdarúgó-csapatától elveszik az Egri FC ellen szerzett egy pontot.

B. Cs.

Az NB III. Mátra-csoportja versenyrendezési bizottságának nyilvántartása szerint a gyöngyösi Tari Zoltán öt sárga lappal, vagyis jogosulatlanul szerepelt a vasárnapi, Egri FC elleni bajnoki mérkőzésen.

– Igen, az adatbankban szereplő tények szerint Tari Zoltán nem léphetett volna pályára a 11. forduló mérkőzésén – árulta el érdeklődésünkre Répássy László, az NB III. Mátra-csoportja versenyrendezési bizottságának titkára. – Az ön hívása előtt nem sokkal korábban küldtem el a gyöngyösieknek azt a kimutatást, melyből egyértelműen kiderül, hogy az említett labdarúgó mikor és hol kapta a sárga lapokat. Ezek szerint a Tiszaújváros, az SBFC, az Ózd, a Tura és az Újpest II. elleni mérkőzésen figyelmeztették színes lappal a futballistát, így az Egerrel szemben jogosulatlanul szerepelt. Most azt várjuk, hogy az Egri FC él-e óvási jogával vagy sem. Amennyiben nyolc napon belül nem érkezik ilyen beadvány, akkor hivatalból járunk el az ügyben.

[caption id="" align="alignright" width="213"] A szövetség szerint Tari Zoltán öt sárga lappal játszott az Eger ellen. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Az ilyen esetekben szokásos határozat szerint a három bajnoki pontot 3–0-ás gólkülönbséggel a vétlen csapata kapja, ezzel egyidejűleg a Gyöngyösi AK – Egri FC mérkőzés pályán elért 1–1-es végeredményét megsemmisítik.
– Beszéltünk a szövetség illetékes vezetőjével, de mi nem kívánunk óvni. A hivatalból eljáró bizottság döntése eléggé egyértelműnek tűnik – közölte Bánka József, az Egri FC ügyvezetője.

A gyöngyösiek részéről Ádám Zoltán szakosztályvezető úgy véli, hogy nem hibáztak.
– A mi könyvelésünk szerint Tarinak csupán négy sárga lapja volt – fogalmazott a vezető. – A meccs előtt ebből támadt is némi bonyodalom, de végül azért engedtünk pályára lépni a játékost, mert a saját nyilvántartásunkban nem öt színes cédula szerepelt a neve mellett. Természetesen a Mátra-csoporttól érkezett adatokkal összevetjük a miénket és megnézzük, hogy ki nem volt eléggé pontos.

Ádám Zoltán ezen túlmenően azért bosszankodott, mert a GYAK játékosok némelyike nem olyan hozzáállással futballozik, ahogy az elvárható lenne. Ebből kifolyólag a várt eredményesség is elmaradt, így a szakosztályvezető erősen fontolgatja, hogy kiszáll a GYAK támogatásából. – Már két hete is jeleztem, hogy ez kevés lesz, többet kell nyújtani labdarúgóinknak – folytatta Ádám Zoltán. – A játékosok jól tudják, hogy mi a tét, mégsem tesznek meg mindent a jobb szereplés érdekében. Sok pénzem fekszik a gyöngyösi futballban, nem sajnálom, hogy támogatom a klubot, ám a türelmem véges. Amennyiben jelentős javulás nem lesz a felfogásban és az eredményességben, akkor befejezem a szponzorálást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!