Sport

2008.10.29. 18:03

Éles József a Gyöngyösi FKK új edzője

Éles József személyében mától új edzője van a Gyöngyösi Főiskolai KK férfi csapatának. A korábbi világválogatott játékos a bajnokság végéig kötelezte el magát a mátraaljai klubhoz.

Sike Károly

– Azok után, hogy a korábbi edzővel, Jano Pállal szerződést bontottunk lázas munka kezdődött – nyitotta szavait a gyöngyösi sportcsarnok VIP termében tartott mai sajtótájékoztatón dr. Magda Róbert, a gyöngyösiek szakosztályvezetője. – Marczin Zsolt vezetőségi tag és Mezei Richárd szakmai tanácsadó közreműködésével igyekeztünk megtalálni a lehető legjobb megoldást a megüresedett posztra. Közel két hetes tanakodás után úgy érzem jól döntöttünk. Éles József személyében olyan szakembert sikerült szerződtetni, akivel reményeink szerint előrébb léphet a csapat. Bízom benne, hogy új tréner érkezésével olyan új impulzusokat kap az együttes, amely által már a soron következő, Dunaferr elleni mérkőzésükön is képesek lehetünk a meglepetésre. A csapat célkitűzése továbbra is az 1–8. hely valamelyikének megszerzése. Az új tréner szerződése a bajnokság végéig szól.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Éles Józsefnek (balról) régi vágya volt, hogy magyar csapatot irányíthasson.
[/caption] Az edzői karrierjét Svájcban kezdő, majd legutóbb a román első osztályban szereplő Politehnica Izometal Timisoara trénereként tevékenykedő Éles Józsefnek elmondása szerint régi vágya volt, hogy magyar csapatot irányíthasson.
– Mindenekelőtt szeretném megköszönni a klubvezetők bizalmát, azon dolgozom a csapattal, hogy ezt meg is tudjuk hálálni – kezdte szavait a 40 éves Éles József. – Nem volt könnyű döntés otthagyni Temesvárt, de magyar a szívem és ha egy mód van rá honi csapat sikereiért szeretnék dolgozni. Nem ismeretlen számomra a GYFKK, sokat tájékozódtam a csapatról, sőt legutóbb a helyszínen tekintettem meg a gárda Győr elleni találkozóját. A bajnokság végére célként kitűzött 1–8. hely valamelyikére feltétlen esélyes a gárda, ám az én nem is oly titkos vágyam nemzetközi kupát érő helyre vezérelni a csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!