Választás 2024

2024.05.27. 19:35

Választási eredményektől függetlenül folytatja a közadatok kikérését Domán

Domán Dániel polgármesterjelölt a Lenkey-ház után más magas összegű, számára gyanús egri projektnek is utána akar nézni.

Szabadi Martina Laura

Domán Dániel. Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Közel egy éve kezdődött el a küzdelem a Lenkey-ház felújításának árazott költségvetésének átláthatóvá, nyilvánossá tételéért – mondta Domán Dániel a  Magyar Kétfarkú Kutyapárt egri polgármesterjelöltje a Szépasszony-völgyben hétfőn sajtótájékoztatón. A jelölt felidézte, hogy bírósági tárgyalásig kellett menni, illetve jogerős ítélet kellett ahhoz, hogy a költségvetést nyilvánosságra hozzák, azt ugyanis nem adták ki neki teljes terjedelmében.

– Az épület 360 millió forintos felújításának összegén túl a projektben van további 115 millió forint amelyet megbízási, vállalkozási szerződésekkel használtak föl. Ezért is perre fogok menni, hogy minden információ elérhető legyen a közpénz felhasználásával kapcsolatban. Mint ismert, néhány hónapja egy hangfelvételt hozott nyilvánosságra egy ismeretlen személy, ezen az hallgató, hogy Mirkóczki Ádám munkatársaival beszélget arról, hogy a közérdekű adatigénylésemet hogyan teljesíthetnék úgy, hogy közben fontos információkat visszatartanak, azaz: kicsontozzák. Ez a hangfelvétel világosan megmutatja, hogy miért tartott egy évig hozzájutni a közérdekű adatokhoz. Egyébként hangfelvételek készíteni valóban vitatható és egyes esetekben talán törvénytelen, de közügyekben igenis fontos megtudni az igazságot – hangsúlyozta Domán. 

Kiemelte, hogy nem csak a Lenkey projekt fennmaradó összegével kapcsolatban, de a HEMO kávézó és nappali melegedő – számára gyanúsan nagy összegű – felújításával kapcsolatban is meg szeretné tudni, ki és mekkora összeget kapott, illetve milyen műszaki tartalomra. 

– Bőven a választások utánig fog húzódni ez, vélhetőleg csak a voksolás után tudhatjuk meg, hogy kik gazdagodtak ezekből. Ennek ellenére, eredménytől függetlenül a választás után is folytatjuk a küzdelmet azért, hogy kiderüljön mire költötték a közpénzt. Eger jövője attól függ, hogy végre őszintén beszélünk-e egymással – fogalmazott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában