Választás 2024

2024.04.24. 12:17

Nyomozás kezdődött a Lenkey-ház adatai miatt

Domán Dániel, az MKKP polgármesterjelöltje arról adott ki közleményt, hogy feljelentése miatt a rendőrség nyomozást rendelt el hivatali visszaélés gyanúja miatt. A jelöl az elmúlt egy évben próbálta megszerezni a Lenkey-ház projektjének teljes költségvetését, de nem kapta meg, Mirkóczki Ádám polgármester egy hangfelvételen pedig azt mondta, ő nem is adná ki, vagy csak kicsontozva a dokumentumokat.

Tóth Balázs

Domán Dániel arról adott ki közleményt, hogy az ügyészségtől kapott tájékoztatás szerint az április 9-én tett beadványát (a Lenkey-ház projekt közadatainak visszatartásáról és az ominózus hangfelvétel tárgyában) hivatali visszaélés bűntette miatt tett feljelentésként értékelve elbírálás céljából a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztályának megküldte. A napokban tájékoztatta a rendőrség, miszerint hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt elrendelték a nyomozást. 

Domán Dániel szerint több, mint egy éve lehet sejteni, hogy a Lenkey-ház felújítása körül valami bűzlik. A nyomozással párhuzamosan a közérdekű adatok megtagadása miatt pereskedés folyik. A Dobó István Vármúzeum képviseletében dr. Zvara István ügyvéd a bíróságon azt igyekszik bizonyítani, hogy a kért adatok egyes részei üzleti titkot képeznek. A következő tárgyaláson, április 29-én az alperesnek, illetve ügyvédjének bizonyítékokkal kell előállnia, hogy miért olyan titkos még mindig a projekt.

A jelölt úgy véli, a választáson előfordulhat, hogy többen megtévesztésre játszanak, az egriek kezében a lehetőség, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba. Szerinte ma azok ígérnek rendrakást és fejlődést, akik a káoszt okozták, akik az elmúlt években egyszer sem szólaltak fel a túlárazott közbeszerzések és a közpénz elherdálása miatt.

Domán korábban posztolt az ügyészség értesítéséről:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában