A hangfelvétel

2024.04.13. 09:08

Visszaélések miatt tett bejelentést az ügyészségen Domán

Domán Dániel egri polgármesterjelölt a Mirkóczki-felvétel nyomán járt az ügyészségen. Közérdekű adattal visszaélés, szándékos hivatali visszaélés, okirathamisítás ügyében tett bejelentést.

Heol.hu

Domán Dániel önkormányzati képviselőjelölt sajtótájékoztatója a Lenkey-ház felújítása költségvetésének feltételezett túlszámlázásai ügyében az egri Belvárosi udvarban, a Lenkey János szobornál

Fotó: Gál Gábor

Az ügyészségen tett bejentést Domán Dániel egri polgármesterjelölt kedden. Mint írta, részben a Mirkóczki Ádám polgármesterről kiszivárgott hangfelvétel miatt tett bejelentést: „elmentem az ügyészségre és megtettem a bejelentést a közérdekű adattal visszaélés, szándékos hivatali visszaélés, okirathamisítás ügyében. A poligráfmester igazságbeszéde igazolta, amit már a 8 hónapja húzódó közérdekű adatkérelem során gyanítottunk, hogy az adatok visszatartása, kicsontozása, trükkök százainak bevetése sem törtvényes, mert egy nagyobb bűncselekmény eltitkolása a céljuk.”

Mint írta, szeretné arról is tájékoztatni az egrieket, hogy milyen módokon próbált hozzájutni a közel félmilliárd forintból felújított Lenkey-ház költségvetéséig:

Hamarosan bemutatjuk kronologikus sorrendben azt, miféle ócska csuklóztatáson kellett ezidáig átmenni, nem csak nekem, de azoknak az ügyintézőknek is, akiknek vért izzadva kell a kifogásokat írásba önteniük. Eléggé groteszk, hogy polgármesterjelöltként ki kell mondjam: nálam nem lesz közérdekű adat, ami ne lenne elérhető, kereshető, olvasható. Évekre visszamenőleg meg fogjuk tenni mindegyikkel. Nehéz lesz lerázni a múlt bűneit, mert kísérteni fogom őket.

Mint ismert, április első hetében szivárgott ki egy hangfelvétel, melyen a polgármester azt taglalja, hogyan kellene úgy kiadni közadatokat, hogy lényeges információkat kihúzzanak a dokumentumokból. A polgármester a sajtóban azt mondta, Domán Dániel közadatkéréseiről van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában