Választás 2024

2024.05.03. 18:06

A Mirkóczki-hangfelvétel vélhetően nem bűncselekmény Pápai szerint

A Mi Hazánk is reagált az Egerben egyre szaporodó hangfelvételekre. Szerintük nem kell meglepődni az érintetteknek, ha felveszik őket, és egyébként korábban az egri Jobbik is így járt.

Szabadi Martina Laura

dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A városházáról kiszivárgó hangfelvételeket több szempontból kell vizsgálni, egyrészt jogilag. Gyanítható a minőség alapján, hogy nem titkosszolgálati eszközökkel történt a rögzítés. A hivatal nem magánlakás, hanem egy olyan hely, ahol közhatalmat gyakorolnak, e közben történt a rögzítés, így vélhetően ezek készítése nem bűncselekmény – mondta dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom polgármesterjelöltje és képviselője egri sajtótájékoztatón pénteken. Hozzátette, a mai technika mellett ilyen felvételekre mindenkinek fel kell készülnie, utalt a Mirkóczki-hangfelvételekre, melyek az utóbbi időben jelentek meg és a polgármester például munkatársai társaságában hallható rajta.

– Viszont Egernek nem tesz jót, hogy ilyen botrányos témákkal kerül be az országos sajtóba. A Mi Hazánk Mozgalom győzelme esetén efféle botrányos hangfelvételektől nem kell majd tartani – tette hozzá Pápai.

Bognár Ignác, a mozgalom egri elnöke nehezményezte, hogy a lehallgatott személyek háborodnak fel a felvételek tényén, és nem a tartalmával foglalkoznak.

– Már jobbikos időkben is találkozhattunk hangfelvételekkel. Elnökségem alatt az egri Jobbikot egy ülésen készült hangfelvétel alapján oszlatták föl. Az újjászervezett Jobbik elnöke Mirkóczki Ádám lett, ennek köszönhetik a karrierjüket. Egyébként mi sosem éltünk olyan eszközökkel, melyeket nem tartottunk etikusnak: a polgármester még a parlamenti ideje előtt jegyzőkönyvbe nyilatkozott arról, hogy mi miatt lehet alkalmatlan közszereplőnek, mivel támadható. De egyszer egy 2016-os tisztújítás előkészítése idejében keletkezett jegyzőkönyvekkel kapcsolatos utasítás is kérdéseket vet föl. Olyan kompromittáló dokumentumok ezek, melyeket soha nem vettünk elő – fogalmazott Bognár. Az említett dokumentumokat felmutatta, de hangsúlyozta, annak nyilvánosságra hozatalát nem szeretné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában