Díjazás

2024.05.17. 21:24

Miniszteri elismerésben részesült a Bükki Nemzeti Park két munkatársa

A Föld napja alkalmából kapták az elismerést.

Molnár Helga

Balról: Polgár Anasztázia (barlangvezető, a Bükki Csillagda vezetője), Rónai Kálmánné (BNPI igazgatója) és Horkay Ágnes (BNPI területkezelési osztályvezető)

Forrás: BNPI/Facebook

Magyarország agrárminisztere a Föld napja alkalmából május 17-én Miniszteri Elismerő Oklevelet és Pro Natura díjat adományozott a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) két kollégájának a természetvédelemben folytatott kimagasló munkájáért – írja a BNPI.

Polgár Anasztázia Pro Natura díjban részesült a Bükk látogatóbarlangjainak, valamint a Bükki Csillagdának a vezetéséért és üzemeltetéséért, természeti értékeinknek a barlangok mélyétől a csillagokig történő bemutatása terén végzett magas színvonalú tevékenységéért. Polgár Anasztázia a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében álló két lillafüredi látogatóbarlang, a Szent István- és az Anna-barlang, majd 2023-tól a Bükki Csillagda vezetője is.

Horkay Ágnes Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi területkezelési és birtokügyi tevékenységének példaértékű irányításáért. Horkay Ágnes 2009-ben ben végzett a Szent István Egyetemen gazdasági agrármérnökként. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóságon 2015-től földügyi ügyintézőként, majd 2017 óta a Területkezelési és Birtokügyi Osztály osztályvezetőjeként dolgozik. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában