Kettős születésnapot ünnepeltek

2024.05.24. 13:02

A szülinapos kórus köszöntötte a születésnapos karnagyot Gyöngyösön

Holló Erzsébet karnagy a 80., az általa alapított Muzsikus Céh Vegyeskar az 50. születésnapját ünnepli. A fellépő kórusok családias hangulatot teremtettek.

Szabó István

A születésnaposok: Holló Erzsébet karnagy és a Muzsikus Céh Vegyeskar

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Kettős jubileum aranyozta be a csütörtöki kóruskoncertet Gyöngyösön, a Mátra Múzeum aulájában. A Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium kerek 50 éve alapított Muzsikus Céh Vegyeskara lépett föl a közönség előtt a szintén gyöngyösi Cantus Corvinus Vegyeskar és a Sound of Spirit Énekegyüttes társaságában. Zeke Katalin, a Muzsikus Céh Vegyeskar karnagya elmondta, hogy ezzel az eseménnyel a tiszteletüket fejezték ki a kórusalapító Holló Erzsébet 80. születésnapja alkalmából. 

A gimnázium kóruséletét 1974-ben Holló Erzsébet karnagy indította el, megalapítva az énekkart, ami azóta is működik, és szép sikereket ért el. A kezdetek óta többszáz berzés diák volt a tagja. Gyöngyös képviselő-testülete 2015-ben a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetéssel ismerte el példaértékű tevékenységüket. Holló Erzsébet a tavalyi esztendőig vezette a városi Cantus Corvinus Vegyeskart,  amelyet most Nagy Gábor karnagy dirigál a Sound of Spirit Énekegyüttessel egyetemben. 

Gyöngyösön köztudott, hogy a Muzsikus Céh Vegyeskarából "elballagott" végzős diákok közül sokan a másik két kórus valamelyikében folytatják az éneklést, így a három karnagy vezette kórusok közös estje családias hangulatú volt, a megszokott magas színvonalú produkciójuk pedig nagy sikert aratott.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában