Sport

2009.01.12. 21:15

Habuczki Tamás lett Éles József segítője Gyöngyösön

Michal Kopco, Perger Zsolt és Zlatko Dimitrovszki kivételével valamennyi játékos teljes értékű edzésmunkát végez a mátraaljai kézilabda klubnál.

S. K.

– Január 8-tól ráhangoló edzésekkel indítottuk az új évet, a komolyabb munkát azonban csak hétfőn kezdtük – válaszolt érdeklődésünkre Éles József, a Budapest Bank Férfi Kézilabda Ligában szereplő Gyöngyösi Főiskolai KK edzője. – A héten leginkább a fizikális állóképesség javítására helyezzük a hangsúlyt, főként futással és konditermi edzésekkel. A különböző játékelemek, taktikai variációk gyakorlása csak a jövő heti program része.

A főiskolásoknál a szlovák nemzeti csapat színeiben a január 16-án kezdődő horvátországi világbajnokságra készülő Michal Kopco, valamint a sérült Perger Zsolt és Zlatko Dimitrovszki kivételével valamennyi játékos teljes értékű edzésmunkát végez. Mint az ismert, a szlovákok a magyarokkal azonos csoportban szerepelnek a sorrendben 21. világeseményen. Az A jelű hatosban kapott még helyet a francia, a román, az argentin és az ausztrál válogatott.

[caption id="" align="alignright" width="196"] Habuczki Tamás új szerepköréről a napokban született döntés. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] – Január 21-én hazai környezetben, a román Székelyudvarhely ellen játszuk az év első edzőmérkőzését – folytatta Éles József. – Néhány nappal később, január 24–25-én, a megyei szövetség által rendezett, hagyományos Dobó-kupa jelent erőfelmérőt, majd január 29-én Temesvárra utazunk, ahol a házigazda mellett a Partizan Beograd és a Kolozsvár részvételével veszünk részt egy mini tornán. Azután február 7-én már tétmérkőzésen kell bizonyítani, a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerüléséért Csurgón lépünk pályára. Az első bajnokit egy héttel később, február 14-én, szintén Csurgón játsszuk.

További hír a gyöngyösiekről, hogy Habuczki Tamás rutinját a jövőben már nemcsak a pályán, hanem Éles József segítőjeként is kamatoztathatják a főiskolások. A 38 éves védekező specialista új szerepköréről a napokban született döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!