Sport

2009.01.16. 09:09

Ki mit vár a férfi kézilabda-válogatottól a vb-n?

Éles József, Vizes Lajos, Bendó Csaba és Pádár Ildikó megosztotta portálunkkal várakozásait.

S. K.

Éles József, a Gyöngyös Főiskolai KK férfi csapatának edzője:
– Az első és legfontosabb, hogy a csapat sikerrel vegye a csoportmérkőzéseket. A középdöntős találkozókat illetően már nehéz jóslatokba bocsátkozni, de képesnek tartom a válogatottat néhány bravúrra. A szövetség elnöksége által célként kitűzött 1–8. hely reális elvárás lehet a fiúk felé.

Vizes Lajos, a megyei szövetség főtitkára:
– Többé-kevésbé a realitások talaján mozogva úgy érzem, akár a torna meglepetéscsapata is lehet a magyar válogatott. A csoportból való továbbjutás nem okozhat gondot, sőt, az utóbbi hetek, hónapok válogatott, illetve kluberedményei alapján akár a legjobb négy közé kerülést sem tartom elképzelhetetlennek.

[caption id="" align="alignright" width="400"] Nagy Lászlóék feltétlenül esélyesek az első nyolc közé jutásra. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Bendó Csaba, a Gyöngyösi Főiskolai KK jobbszélsője:
– Évek óta együtt játszó rutinos válogatottunk van, amely feltétlen esélyes az 1–8. közé kerülésre. A világbajnokság valamennyi résztvevője nagy várakozásokkal tekint a torna elé, izgalmas csatáknak nézünk elébe. Ha bejutunk a legjobb nyolc mezőnyébe, ott már bármi lehet, vélhetően apróságok döntenek.

Pádár Ildikó, a Ferencváros utánpótlás csapatának edzője:
– Nagyon szorítok a fiúknak, szemmel láthatóan remek közösséget alkotnak. A felkészülési tornákon mutatott teljesítményük alapján a nyolc között feltétlen helyük van, sőt én a legjobb hatba várom a csapatot. Ehhez persze fontos, hogy a meghatározó játékosok hozzák a tőlük elvárható formát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!