Sport

2009.02.15. 19:48

Éles József szerint az iksz reális

Egy pontot hozott a Gyöngyösi Főiskolai KK Csurgóról a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 18. fordulójának mérkőzésén. Éles József edző szerint a döntetlen igazságosnak mondható.

Sike Károly

– Remek mérkőzésen igazságos döntetlen született – fogalmazott a találkozó után Éles József, a gyöngyösiek edzője.
A mérkőzésen öt gólig jutó Szabó Péter szintén úgy érezte, a játék képe alapján reális az eredmény, bár nem titkoltan csalódott volt, hiszen győzni mentek Csurgóra.
– Sajnos a támadójátékunk ezúttal sem volt teljesen zökkenőmentes – fogalmazott a kiváló átlövő. – Sajnálom a szurkolókat, akik a hosszú utazást is felvállalva velünk tartottak, mert szerettük volna őket győzelemmel megajándékozni. Kis szerencsével sikerülhetett volna, de most már előre tekintünk és készülünk a jövő heti Tatabánya elleni hazai megmérettetésre.

Buday Ferenc, a hazaiak trénere csapata második félidei teljesítménye miatt bosszankodott:
– Ahogy arra számítani lehetett, nagyon kiélezett, szoros meccset játszottunk – kezdte szavait a tréner. – Az első félidő közepén a jó védekezésünknek köszönhetően gyors lerohanásokkal megnyugtató előnyhöz jutottunk. A második játékrészben sajnos ezt már nem tudtuk megvalósítani, a ziccereket elhibáztuk, az ellentámadásokból pedig folyamatosan zárkózott az ellenfél. Egy-két védekezési hiba is becsúszott, aminek következtében ismét nyílt lett a mérkőzés. Örülnünk kell az egy pontnak, azzal együtt, hogy mi kettőt terveztünk.

[caption id="" align="alignright" width="400"] A gyöngyösiek szélsője, Bendó Csaba, hét gólig jutott, s ezzel az egész mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption] Egy hét leforgása alatt másodszor találkozott egymással a Csurgó és a Gyöngyös, ám míg az első alkalommal a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé kerüléséért mérkőztek a felek, szombaton már bajnoki pontokért zajlott a csatározás. Az MK-mérkőzésen a főiskolások egy megingástól eltekintve végig vezetve diadalmaskodtak, ezúttal azonban már nem volt olyan egyértelmű a mátraaljaiak fölénye. Sőt, a mérkőzés nagy részében inkább a hazaiak akarata érvényesült, akik különösen az első játékrészben szerepeltek jól. A GYFKK azonban remek hajrát produkált, ami egy pontot eredményezett.

Tarjányi első gólját lőtte gyöngyösi színekben
Csurgói KK – Gyöngyösi Főiskolai KK 28:28 (17:13)
Csurgó, 700 néző. V.: Herczeg P., Südi P.
CSURGÓ: Hudák – Madarász 3, Erdélyi 2, SZÖLLŐSI 2, Tóth J., Cifra 3, Kemény A. 4 (2). Cs.: Nikolic (kapus), FREY T. 6, Császár 2, Gelley, Kökény, Vukovics, Oláh G. 6. Edző: Buday Ferenc.
GYÖNGYÖS: Nagy L. – BENDÓ 7, Szobol 2, Kocsis Cs., dr. Czina 1, Kopco, Kleis 3. Cs.: Kovács J. (kapus), Szabó P. 5 (2), Nigrínyi 1, HÍMER 5, Kiss I. 3, Tarjányi 1. Edző: Éles József.
Az eredmény alakulása: 2. perc: 2:0, 11. p.: 4:6, 23. p.: 11:11, 29. p.: 16:13, 39. p.: 19:18, 54. p.: 26:25.
Kiállítások: 12, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2.

Következik: Gyöngyösi FKK – Tatabánya Carbonex KC, február 21., szombat, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!