Sport

2009.08.08. 18:12

Idén is döntős a Barbizon Körkutyák együttese

Az Országos Strandvízilabda Bajnokság elődöntőjében a címvédő mellett a Kinder Sport Pécs csapata kvalifikálta magát a nyíregyházi, négycsapatos fináléba.

Fenyves Balázs

Ma rendezték az egri Termál- és Strandfürdőben a 10. Országos Strandvízilabda Bajnokság utolsó elődöntőjét. Némi problémával kezdődött az utolsó selejtező, mivel az eredetileg tervezett hat csapat közül a Beach Boys Szolnok nem jelent meg, így aztán annyival módosult a program, hogy a csoportküzdelmek helyett mindenki játszott egymással. Az idén kerek évfordulóhoz érkezett megmérettetés során a hevesi megyeszékhely sorozatban ötödik alkalommal adott otthont az esemény elődöntőjének, amely az eddigiekhez hasonlóan kiválóan sikerült.

– A hangulat lenyűgöző és igazából ezért is éri meg ezt az egészet csinálni – beszélt tapasztalatairól Ambrus Tamás, a rendezvény főszervezője. – Gyönyörű környezetben, ragyogó napfényben tényleg ideális feltételek mellett sikerült megrendeznünk az egri elődöntőt. Igazán remek mérkőzéseket, és vele együtt szép egyéni megoldásokat láthattak az egri nézők. Pedig voltak aggályaink, mivel a gazdasági válság minket is érintett, ráadásul az utolsó pillanatban a sorozat névadó főszponzora is visszalépett a támogatástól, így nehezen kezdődött az idei strandszezon. Remélhetőleg jövőre minden nehézségünk megoldódik, és még gördülékenyebben tudjuk lebonyolítani a versenyt.

Azt a versenyt, amelynek egri állomásán a tavalyi bajnok, a - mondjuk így – ex-egriekkel felálló Barbizon Körkutyák gárdája, valamint a Kinder Sport Pécs együttese bizonyult a legjobbnak. A Körkutyák tagjait a nyáron a ZF-Eger csapatából távozó Nyéki Balázs, Kiss Csaba kettős, a Honvédos Matajsz Márk, és a jelenleg is sárga-kék színeket erősítő Binder Szabolcs mellett több rutinos játékos is erősítette. Az olasz Nervibe igazolt „Süniék” minden mérkőzésüket megnyerték, hasonlóan a pécsiekhez, akikkel az elődöntőben az utolsó találkozójukat játszották volna, ám mivel az egy hét múlva esedékes döntőben nem számít, hogy hányadik helyen kvalifikálta magát az adott csapat, ezért a két társulat inkább a sörsátrak alatt „játszotta” le a mérkőzést.
Az augusztus 15-i nyíregyházi, Sóstó Fürdőben rendezendő döntőben a két egri továbbjutón kívül az Ötödik Negyed és a Szolnoki Homárok gárdái versenghetnek az idei bajnoki címért.

10. Országos Strandvízilabda Bajnokság, az egri elődöntő eredményei: Kinder Sport Pécs – Léhűtők 2-0 (6-5, 6-4)
Atletico NFFC – Keleti Veszedelem 2-1 (4-6, 6-0, 6-4)
Barbizon Körkutyák – Léhűtők 2-0 (6-1, 6-2)
Kinder Sport Pécs – Atletico NFFC 2-0 (6-2, 6-4)
Barbizon Körkutyák – Keleti Veszedelem 2-0 (6-1, 6-0)
Léhűtők – Atletico NFFC – 0-2 (1-6, 0-6)
Kinder Sport Pécs – Keleti Veszedelem 2-0 (6-3, 6-2)
Barbizon Körkutyák – Atletico NFFC 2-0 (6-1, 6-4)
Léhűtők – Keleti Veszedelem 2-1 (5-6, 6-5, 6-5)
Barbizon Körkutyák - Kinder Sport Pécs elmaradt
Továbjutott: Barbizon Körkutyák és Kinder Sport Pécs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!