Sport

2009.11.19. 17:36

Érem már lesz, de az előrelépést a döntőbe jutás jelentené a ZF-nek

A női vízilabda Magyar Kupa pénteki elődöntőjében a BVSC lesz az egriek ellenfele.

Fenyves Balázs

BVSC-Zugló – ZF-Eger
Budapest, Szőnyi út, péntek, 19.30. V.: Marjay Zs., Vojvoda I.
Alig egy év telt el azóta, hogy a ZF-Eger női csapata történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy a Magyar Kupa kilencedik kiírásában bronzérmet szerzett. Kelemen Attila együttese medált most is szerez.

– Azzal, hogy ismét a négy között vagyunk, már teljesítettük az alapvető célt, de az igazi előrelépést a döntőbe jutás jelentené – fogalmazta meg az elvárásokat az egriek edzője. – Sokat készültünk a fővárosiak játékából, tudjuk, hogy miben erősek és mik a gyengéik. Ők is a fiatalítást vették tervbe, így nekik is vannak nehézségeik. A bajnokságban elszenvedett legutóbbi két vereségünket követően próbáltam a játékosaim válláról levenni a terhet, ami nagyjából sikerült. Ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a győzelemre, de a lányok nagyon fogadkoznak, szeretnék megmutatni mire képesek, és remélhetőleg ezt vasárnap a tv nyilvánossága előtt is megtehetik.

Bene Kingáéknál nincs hiányzó, míg a BVSC-t két ex-egri, Jancsó Patrícia és Kling Szandra is erősíti. A másik elődöntőben a bajnok Dunaújváros a Szentessel csatázik. A két párharc győztese játssza a vasárnap 10 órakor kezdődő döntőt, míg a két vesztes játék nélkül egyaránt megkapja a bronzérmeket.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kelemen Attila szerint ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!