Sport

2010.03.29. 13:02

A Hevesi LSC, a Felsőtárkány és a Pétervására bizonyított

A labdarúgó NB III. Mátra-csoportja 17. fordulójában ismét a Hevesi LSC érdemelt ki maradéktalan elismerést azzal, hogy legyőzte az ősszel még a bajnoki cím elsőszámú esélyesének tartott Maglódot.

F. B.

Mindenek előtt Besenyei Ferenc gólja döntött, de legalább annyira volt részese a győzelemnek a mezőny legjobbjának bizonyult Hegedűs Dávid is. Várható volt, hogy a hevesiek sokat nyernek az NB I-ből térdproblémák miatt visszavonulni kényszerülő középpályással, aki az NB III-ban még védőként is mestere a játéknak. A Gyöngyösi AK-Ytong – Egri FC megyei derbin küzdöttek, de nem sokra jutottak a felek. A vendégek képtelenek voltak Szén László kapujába találni, ezért csalódtak, a hazaiak (ha nem is maradéktalanul) elégedettek voltak tavaszi harmadik döntetlenjükkel.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A Novajon tapasztalat játékvezetői működéssel nagyon elégedetlen volt Horváth Tamás, a szalókiak edzője. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

Merész hasonlat ugyan, de a megyei I. osztály tabellájának élén az utóbbi időben úgy mozgott le és fel az FC Hatvan és a Felsőtárkány, mint az NB I-ben a Videoton és a Debrecen. A 18. forduló úgy hozta, hogy a Felsőtárkány a tapasztalt Pusoma Róbert találatával nyert szombaton Andornaktályán és az élre ugrott, majd vasárnap ott is maradt. A Pétervására ugyanis (a tárkányi vezetők személyes megjelenésétől kísérve) legyőzte otthonában a „kottából futballozó”, kapura alig veszélyes Hatvant. A gólszerzés tudományát – sajátos érzékével – a péterkei Érsek Csaba kétszer is bemutatta. Másodszor úgy, hogy a méltán türelmetlen Bukrán Csaba játékos-edző a kapott gól után ébresztőt kiáltott.

Az útvesztőben bolyongó Nagyréde újabb pontot vesztett otthonában, a Füzesabonyt Szabó László tette nem először naggyá játékával, benne az utolsó percekben értékesített büntetővel. Érseki gólszerzőkben jól állunk, mert az egerszalóki Érsek Martin is betalált Novajon, de hiába. A vereség kapcsán úgy „lekapta” Horváth Tamás edző a játékvezető Pappot, hogy azt fizetségül aligha teszi zsebre a sípmester. A Besenyőtelek türelmesen nyert, a Gyöngyöshalász Bélapátfalván elért fölényes győzelmét nem értékelte túl Szabó Gyula klubelnök. A Markaz szépen kiosztotta a Tarnaleleszt, de a Lőrinci éledezése sem hagyható figyelmen kívül.

Amire visszapillantottunk

NB III-as Mátra-csoport

Hevesi LSC – Maglód 1–0

Gyöngyösi AK – Egri FC 0–0

Megyei I. osztály

Andornaktálya – Felsőtárkány 0–1

FC Hatvan – Pétervására 1–2

Nagyréde – Füzesabony 1–1

Novaj-Ostoros – Egerszalók 2–1

Besenyőtelek – Verpelét 2–0

Bélapátfalva – Gyöngyöshalász 0–4

Tarnaleleszi MSE – Markaz 0–4

Lőrinci – Atkár 2–1

Hevesi LSC – Maglód 1–0

Gyöngyösi AK – Egri FC 0–0

Megyei I. osztály

Andornaktálya – Felsőtárkány 0–1

FC Hatvan – Pétervására 1–2

Nagyréde – Füzesabony 1–1

Novaj-Ostoros – Egerszalók 2–1

Besenyőtelek – Verpelét 2–0

Bélapátfalva – Gyöngyöshalász 0–4

Tarnaleleszi MSE – Markaz 0–4

Lőrinci – Atkár 2–1 A Novajon tapasztalat játékvezetői működéssel nagyon elégedetlen volt Horváth Tamás, a szalókiak edzője. Fotó: Lénárt Márton. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!