Sport

2011.01.16. 20:36

Kovács nyitásaival menetelt az Agria Kalocsán

Az NB I-es női röplabda ligabajnokság középszakaszának második fordulójában vendégként győztek az egriek.

HEOL

Fotó:

Kalocsa SE – Agria RC Eger 0–3 (–21, –20, –18)
Kalocsa, 50 néző. V.: Farkas L., Horváth J.
EGER: PETRÁS, HAJDÚ B., TÓTH E., KOLMAN, KOVÁCS B., RÓTH I. Cs.: NEMES N. (liberó), TÓTH R. Edző: Juhászné Tóth Mária.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Kovács Bettina (jobbról) sokat tett a vendégek győzelméért. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az eredmény alakulása
1. játszma: 4–8   8–16   21–23
2. játszma: 8–4   15–16   19–23
3. játszma: 8–3   13–16   18–23

A Palota RSC ellen pénteken aratott győzelmet követően vasárnap újra bajnoki mérkőzés várt az egriekre, akik a megbetegedett Izsák Anna és a nyelvvizsgára készló Imreh Kinga nélkül vágtak neki az alföldi utazásnak. A meglehetősen rövid kispad azonban nem jelentett akadályt az Agriának, amely Kovács Bettina személyében igazi ászt vonultatott fel.

A második szettben 4–1-es hazai előnynél vette át a nyitást a megyeszékhelyi kiválóság, akinek vezérletével 15–5-ig meg sem állt a gárda. Sajnálatos, hogy a játszma végét jelentő 25. pont beütése során térdsérülést szenvedett a játékos, így edzője a folytatásban már nem számíthatott rá. Öröm az ürömben, hogy a vendégek tudták pótolni a hiányát és a harmadik játékrészt is a maguk javára döntötték el, ami a 3–0-ás sikerhez vezetett. A jövő hétvégén újabb páros csata vár a mieinkre.

Juhászné Tóth Mária: – Örülök az újabb győzelemnek. A játékosok végig küzdöttek és ennek meg is lett az eredménye, noha ilyen felállásban eddig még egyszer sem játszottunk. Mindenki átlagon felüli teljesítményt nyújtott, remélhetőleg hasonló végkimenetelű párharcokkal.

További eredmény: Palota RSC – Veszprémi ESC 3–2.
Következik: Veszprémi ESC – Agria RC, január 21., péntek, 18.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!