Sport

2011.01.31. 13:35

Molnárné: kellett a próba csapatnak

A bronzérmes Gyöngyösi FKK trénere, és a hatodik helyen végzett Eszterházy KFSC-GMR edzője is hasznosnak tartotta a Dobó-kupa női felkészülési kézilabda-tornát.

S. K.


– Kiváló erőfelmérőnek bizonyult a torna – értékelt Molnárné Somoskőy Réka, az NB I/B Keleti csoportjában második helyen álló Gyöngyösi Főiskolai KK vezetőedzője. – Az első napon két győzelemmel zártunk, majd a Bőcs ellen eléggé enervált játékot mutattunk. Nem találtuk a saját ritmusunkat, így nem tudtuk bebiztosítani a csoportelsőségünket. A bronzmeccsen aratott győzelmünket azért számít értékesnek, mert támadásban és védekezésben is nagyon sok variációban játszottunk, olyanokban is, amelyekre korábban nem akadt példa. Kellett a próba, hogy meggyőződjek arról, a bajnokság során ezeket a figurákat mennyire tudjuk majd használni.
Az Eszterházy KFSC-GMR a mátraaljaiak mögött a harmadik helyen végzett a B jelű négyesben. Az 5–6. helyért rendezett találkozón a Pénzügyőr-Spartacus jelentett megoldhatatlan feladatot Kovács Éváéknak.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A gyöngyösi Forgács Juditék (a labdával) három góllal győzték le a megyei rivális egreket. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]


– A felkészülési időszakhoz mérten egy teljesen elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat – fogalmazott Hegedűs Tibor, a NB I/B Keleti-csoportjában tizedik Eszterházy KFSC-GMR vezetőedzője. – Szerettük volna megszerezni az ötödik helyet, ami nagyon kevésen múlott. Mindössze a jobb kapusteljesítményének köszönhetően tudott nyerni a Pénzügyőr. Sajnos az első két mérkőzésen, a Bőcs és a Gyöngyösi FKK ellen nem sikerült borítani a papírformát. Különösen fájó a borsodiakkal szembeni vereség, ugyanis komoly győzelmi esélyeink voltak.

– Az újonnan érkezett játékosok közül Barczi Annamária a kezdeti megilletődöttség után egy jobban teljesített, s az utolsó mérkőzésen már azt mutatta, amiért leigazoltuk. A kapus Mazura Judit munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott velünk lenni, az ő teljesítménye nagyon hiányzott. A 18 éves hálóőr, Fekete Dorina még nem képes arra, hogy végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson, de bizonyította, hogy lehet rá számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!