Sport

2011.02.17. 15:41

Remek hangulat várja a ZF-Egert Debrecenben

A férfi vízilabda OB I. 19. fordulójában a Debrecen Fujitsu vendége lesz a listevezető ZF-Eger együttese.

Fenyves Balázs

Fotó:

OB I., férfiak, a 19. forduló mérkőzése:
Debrecen Fujitsu (9.) – ZF-Eger (1.)
Debrecen, péntek, 20.00. V.: Székely B., dr. Fekete B.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Aaron Feltham vállsérülése miatt nem játszhat. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Tavaly novemberben négygólos vereséggel „küldte” haza debreceni ellenfelét a ZF-Eger férfi együttese, mégis emlékezetes összecsapás szemtanúi lehettek azon vízilabdabarátok, akik kilátogattak a Bitskey Aladár Uszodába. Az újonc hajdúságiak több meglepetéssel is szolgáltak a 10–6-os eredménnyel zárult találkozón.

Gyöngyösi András edző együttese egészen az utolsó negyedig jól állta a sarat, ám a papírformát végül nem tudta borítani. Nem csak a medencében teljesítettek kiválóan a debreceniek, mintegy 50 szurkolójuk ugyanis a parton is remek hangulatot teremtett. Egerben talán csak a Vasas fellépésein látogat népesebb drukkerhad a sárga-kék főhadiszállásra, így aztán az Ultras Eger tagjai is kitettek magukért, aminek magyar vízilabda mérkőzésen ritkán tapasztalható atmoszféra lett a következménye.

Hasonlóan kiváló hangulat várja most ZF-et. A cívisváros lakói a Loki labdarúgóinak téli szünete miatt mostanság az uszodában töltik idejüket, remek körítést adva ezzel a pólómeccseknek.

– Bizonyára sok néző látogat majd ki a mérkőzésre, de mi ismerjük az effajta hangulatot, ezért nem okozhat meglepetést a közeg – beszélt a várható lelátói hangulatról Gerendás György, az egriek trénere. – Az utóbbi időben sokan jártak meccsre Debrecenben. Bízom benne, hogy idővel Eger mellett egy másik vidéki fellegvár is kialakul, ami a magyar vízilabda sport szempontjából is fontos lenne. A csapatot feldobta a Szeged elleni győzelem, örülünk, de dolgozunk tovább. Aaron Feltham már-már szokásosnak mondható vállsérülése miatt továbbra sem használható, így várhatólag a Volvo kupát is kihagyja majd.

A 19. forduló további mérkőzései:
Szeged – OSC, Vasas – Szentes, Honvéd – ASI, BVSC – FTC, Szolnok – Pécs. Szabadnapos: UTE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!