Sport

2011.03.05. 18:38

A Fradi is kipipálva

Egy nappal a Szolnok elleni hazai győzelem után az FTC vendégeként is magabiztos sikert aratott a ZF-Eger férfi vízilabdacsapata.

Fenyves Balázs

OB I, férfiak, 21. forduló
FTC Fisher Klíma – ZF-Eger
5-9 (2-3, 1-2, 1-4, 1-0)
Budapest, Népliget, 200 néző.
V.: Marjay Zs., Kun Gy.
FTC:Mitrovics – Czigány 1, Varga I. Zs. 1, Misics 2, Weszelovszky 1, Kunac, Szeles. Cs.: Galambos, Tóth Z., Ágner, Illés, Sánta. Edző: Ambrus Tamás.
EGER:Szécsi – Graham 1, Bundschuh, Biros, Hosnyánszky 2, Kis G. 1, Hegedüs 2. Cs.: Sántavy 1, Petrovai, Kovács G., Varga II. Zs. 1, Kotszidisz 1, Binder. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Gól – emberelőnyből:10/1. ill. 4/1.
Ötméteresből:1/0. ill. 1/0.
Kipontozódott:Bundschuh a 25. percben.
Az eredmény alakulása:0-2, 2-3, 3-5, 4-7, 5-9.
 

A Szolnok elleni, hazai rangadót követően szombaton már a fővárosban kellett meccselnie a ZF-Eger férfi együttesének. Az FTC az utóbbi időben gyengébben szerepelt, ráadásul a gondtalan hétköznapokat a pénzügyi nehézségek is sújtották. Az egriek pénteken jól hangoltak a Szolnok elleni ötgólos győzelemmel, a Fradi vendégeként mégsem mehettek biztosra.

Jól kezdett a ZF, bár a hazaiak hamar utolérték a vendégeket. Hegedüs Gáborék aztán igazából a második negyedtől kezdték el leszakítani a zöld-fehéreket, a fordulás után hamar négygólos előnyre szert is tettek. A harmadik nyolc perctől így gyakorlatilag egysíkúvá vált az összecsapás, annak ellenére, hogy a Ferencváros tapadt ellenfelére.

A végjáték – kis túlzással – mégis eseménytelenre sikeredett, már ami a gólgyártást illeti. Persze ez a sárga-kékeket a legkevésbé érdekelte, mivel a magabiztos előny tudatában kényelmesre vehették a ritmust. A győzelem végül ismételten nem maradt el, így a hétvégi „kettős rangadót” végül magabiztosan söpörte be az Eger.  

Így látták

Ambrus Tamás: - Az a csapat nyert aki később fáradt el. Sajnos az elején elpuskázott nagy lehetőségeink a végére megbosszulták magukat. Gratulálok az Egernek.

Gerendás György: - Megint egy hajtós kemény meccset játszottunk. Hasonlított a tegnapihoz. A Szolnok ellen Biros Péter, ma Szécsi Zoltán adta meg azt a maximális pluszt a győzelemhez. Ritkán nyerünk a Népligeti uszodában , köszönjük a szurkolók biztatását, Nagyon jó érzés volt.


 
Következik:ZF-Eger – Bodrogi Bau Szentesi VK, Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 19.00.

Gerendás György: - Megint egy hajtós kemény meccset játszottunk. Hasonlított a tegnapihoz. A Szolnok ellen Biros Péter, ma Szécsi Zoltán adta meg azt a maximális pluszt a győzelemhez. Ritkán nyerünk a Népligeti uszodában , köszönjük a szurkolók biztatását, Nagyon jó érzés volt. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!