Sport

2011.04.20. 21:10

Gerendás: a Vasas elleni döntetlen igenis nagy eredmény

Nem sokkal a vége előtt már kettővel is vezetett a TEVA-VasasUNIQA férfi vízilabda-csapata, a ZF-Eger gárdája mégis feltámadt és pontot rabolt a Komjádi-uszodából.

Fenyves Balázs

Fotó:

Érdekes módon, mondhatni érdektelenül kezdődött a férfi bajnoki rájátszás hétközi rangadója. A TEVA-VasasUNIQA – ZF-Eger összecsapásra ezúttal nem sok hazai drukker volt kíváncsi. Ha ez meglepő dolog lett volna, mit szóljunk az elmaradó TV-közvetítéshez? Az egri hívek ugyanakkor pont ellenkezően gondolkodtak a meccslátogatásról. Különbusszal, és több autóval vágtak neki a nem túl hosszú útnak a ZF-drukkerek, így legalább vendég oldalról fokozottnak nevezhettük a várakozást.

Ezen a harminckét percen egyébként a Vasasnak volt több vesztenivalója, hiszen vereség esetén tizenkét pontra leszakadtak volna a hevesiektől. Habár az első ráúszásnál olyat láttunk Kevin Grahamtől, amit ritkán – nem ő hozta el a labdát – a következő egri támadás előtt a kanadai légiós szerezte meg a játékszert és harcolt ki ötméterest. Biros Péter nem hibázott, így a vendég tábor „robbanhatott” először. Sokat nem kellett várni a válaszra, Katonás Gergely kettős emberelőnyből talált be. Ahogyan arra számítani lehetett, ezúttal is inkább a védekezésen volt a hangsúly.

A második nyolc perc kísértetiesen hasonlóan kezdődött, mint az előző. Az újabb sárga-kék találatot ugyanis egyből követte az angyalföldi. A „nagyszünetre” mégis Gerendás György és Tóth Kálmán tanítványai mehettek előnnyel pihenni, hiszen öt másodperccel a dudaszó előtt Kovács Gábor lőtt emberelőnyös gólt.

A térfélcsere után dr. Kiss Gergely maradt üresen a jobboldalon, nem is hibázott. Csakúgy, mint a következő támadásnál Biros Péter. A két „nagy öreg” két hatalmas góllal jelezte, miért is voltak már mindketten a világ legjobb játékosai. Ismét az Eger vezetett, ám kettővel nem sikerült meglépniük a vendégeknek. Sőt! Egy-egy gyors időkérés következett mindkét oldalon, de ebből csak a hazaiak tudtak kamatozni. Az azt követő támadásból ugyanis először szerezték meg a vezetést a piros-kékek. Az ekkorra alaposan beleerősítő fővárosiak ráadásul a negyed végére kettővel el is húztak.

Változtatniuk kellett a vendégeknek, mivel a támadójátékban nem sok fantáziát láthattunk. Ha ez nem lett volna elég, még az emberfóros mutatónk is elég szerény százalékot mutatott. Az utolsó negyedhez érkezve a hazai drukkerek a méregtől, a vendégek pedig az örömtől üvölthettek. Az egriek sorozatban kapták az emberelőnyöket ebben a periódusban, Binder Szabolcs pedig vissza is hozta meccsbe az Egert. Az újabb vendég hangrobbanás okozója az a Bundschuh Erik volt, aki bődületes lökettel kínálta meg Nagy Viktort. Újra döntetlen állást mutatott az eredményjelző, ami nyomán a feszültség csak fokozódott.

Egy negyvennel a vége előtt nagyot hibázott a ZF védelme, amit Vámos Márton használt ki, szintúgy, mint az ellentámadásnál Binder Szabolcs. A negyed eleji sok egri fórnál érezni lehetett, hogy visszakapja majd ezt valamikor a Vasas. Nos, az utolsó percben ez meg is történt, tegyük hozzá: labda nélkül állítottak ki a játékvezetők. Az emberhátrányt mindenesetre óriási elszántsággal védekezték ki a hevesiek. A labdaszerzés után Varga II. Zsoltot ütötte meg Katonás Gergely, ám óriási döbbenetre a végleg cserés kiállítás helyett páros büntetés következett. Így aztán a támadást már nem erőltették a listavezető egriek, maradt a nagyszerű eredménynek mondható 7-7.

Az örömmámorban úszkáló vendégszurkolók ugyanakkor nem sokáig ünnepelhettek a Komjádi-uszodában, hiszen a biztonsági személyzet hamar kitessékelte a drukkereket. Csakúgy, mint a sajtó munkatársait, ami miatt így a szokásoshoz képest később tudhatták meg az eredményt az internet előtt várakozó fanatikusok.

OB I, férfiak, rájátszás az 1-4. helyért, 2. forduló

TEVA-VasasUNIQA – ZF-Eger

7-7 (1-1, 1-2, 4-1, 1-3)

Budapest, 700 néző.

V.: Vogel G., Székely B.

VASAS: Nagy V. – KATONÁS 1, dr. Steinmetz B., Powers, DR. KISS G. 3, Decker Á., Boskovic 1. Cs.: Vörös 1, Vámos 1, Kovács R., Hőna, Takács. Edző: Földi László.

EGER: Szécsi – GRAHAM 1, BINDER 2, BIROS 2, Hosnyánszky, Varga II. Zs., Hegedüs. Cs.: Sántavy, KOVÁCS G. 1, Kotszidisz, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.

Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 9/3.

Ötméteresből: - ill. 1/1.

Kipontozódott: Takács B. a 21., Varga II. Zs. a 32. percben.

Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-3, 3-4, 6-4, 6-6, 7-6.

Földi László: - Nagyon nagy csata volt. A védekezés dominált, ezért a szokásosnál több hiba csúszott a támadásokba. Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk a meccset, de úgy érzem legközelebb már meg lesz az a kis plusz, ami ehhez hiányzik.

Gerendás György: - A Vasas ellen a Komjádiban, ennyire megfogyatkozott csapattal döntetlent játszani igenis nagy eredmény. Éppen ezért a 7-7 számunkra nagyon jó. A végén kiállítás helyett párost ítéltek, így már nem erőltettük a támadást, nekünk maximálisan jó ez a végeredmény.

A rájátszás második fordulójának másik mérkőzésén:
Groupama Honvéd - Szeged Beton VE 9-9

A rájátszás állása:
1. ZF-Eger 2 1 1 - 11-10 72
2. Vasas 2 - 2 - 14-14 63
3. Szeged 2 - 2 - 16-16 63
4. Honvéd 2 1 1 1 12-13 59
Következik: ZF-Eger – Szeged Beton VE, Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 18.00.

TEVA-VasasUNIQA – ZF-Eger

7-7 (1-1, 1-2, 4-1, 1-3)

Budapest, 700 néző.

V.: Vogel G., Székely B.

VASAS: Nagy V. – KATONÁS 1, dr. Steinmetz B., Powers, DR. KISS G. 3, Decker Á., Boskovic 1. Cs.: Vörös 1, Vámos 1, Kovács R., Hőna, Takács. Edző: Földi László.

EGER: Szécsi – GRAHAM 1, BINDER 2, BIROS 2, Hosnyánszky, Varga II. Zs., Hegedüs. Cs.: Sántavy, KOVÁCS G. 1, Kotszidisz, Bundschuh 1. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.

Gól – emberelőnyből: 10/2. ill. 9/3.

Ötméteresből: - ill. 1/1.

Kipontozódott: Takács B. a 21., Varga II. Zs. a 32. percben.

Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 2-3, 3-4, 6-4, 6-6, 7-6. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!