Sport

2011.05.17. 08:13

Valóban most vagy soha?

Nincs több hibázási lehetőség, ma este kiderül, melyik csapat nyeri a 2010/2011-es OB I-es férfi vízilabda-bajnokságot. A ZF-Egernél egy emberként hisznek a sikerben, a Bitskeyben telt ház és őrületes finálé várható. A meccset élőben követheti portálunkon.

Fenyves Balázs

Öt éve emlékezetes ünneplés fogadta az egri vízilabdázás addigi legjobb bajnoki eredményét. 2006-ban a bronzérem megszerzése adott okot a szurkolóknak, hogy kedvenceikkel együtt mártózzanak a Bitskey-uszoda kellemes vizében. Hasonló örömöt azóta a két Magyar Kupa-elsőség jelentette a hevesi megyeszékhelyen.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A lehetőség az egriek kezében van, akik már többször bizonyították, hogy a Vasas-fal áttörése egyáltalán nem lehetetlen feladat. Sőt, kötelező! FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Az elmúlt három esztendő második helyeit – akármennyire is előrelépésnek számított –, nem megszerzett ezüstként, sokkal inkább elbukott aranyként emlegették a hívek. Pedig, ha csupán az erőviszonyokat nézzük, a Vasas mindhárom alkalommal jobban állt, mint az Eger. Idén más a helyzet. Mondhatni „szerva itt, csere ott”, ezúttal Hevesben játszik négy olimpiai bajnok.

Az idénykezdet gyengére sikeredett a ZF számára, emlékezetes a kudarcként megélt Euroligás „lenullázódás”. Szót ejthetnénk a váratlanul elbukott MK-fináléról is, de már fölösleges. Eljött ugyanis a mi időnk. Gerendás György és Tóth Kálmán tanítványai tavaly május 26-a óta a múlt szombaton kaptak ki először a honi pontvadászatban.

Sokak bosszankodtak a Komjádi-uszodabeli vereség miatt. Akadt, aki Hegedüs Gábor meg nem adott gólját siratta, de olyanok is hangot adtak véleményüknek, akik elszalasztott lehetőségről beszéltek. Akárhogy is, a címvédő angyalföldiek megszakították a szezon eleje óta tartó veretlenségi sorozatot, és egygólos előnnyel érkeznek a Bitskeybe. Oda, ahol félelmetes, már-már pokoli hangulat fogadja Miho Boskovicékat.

Az elmúlt napokban mást sem lehetett hallani az egri utcákon, mint a „Te mész A meccsre?” kezdetű mondatokat. A város újra sportlázban ég – hála a vízilabdázóknak. Ugyanakkor nem árt óvatosnak lenni a fővárosiakkal. A magyar bajnokok örökranglistáján harmadik helyen tanyázó piros-kékek 17 arannyal állnak jobban a ZF-től. Az elmúlt idényekben bővelkedtünk finálés párbajokból (bajnokság, MK, LEN-kupa), ezért a ki-ki meccs fogalma nem okozhat újdonságot. A Vasas viszont igen.

Ezt már hazai környezetben is megtette az angyalföldi egylet, ugyanis könnyen megeshetett volna, hogy a bajnok többgólos előnnyel utazik a második mérkőzésre. Sokan azt mondták, soha nem állt még ilyen közel céljához az egri csapat. Tavaly ilyenkor elég lett volna egyetlen találattal legyőzni a riválist, idén ez csak hosszabbítást érne. Gerendás György szerint a ráadásban „bármi lehet”. Nincs más választás: legalább kettővel nyerni kell. Aki él és mozog, most a csapat mellett áll.
A  most vagy soha felkiáltás nem is lehet aktuálisabb.

ZF-Eger:
Várható kezdő: 1 Szécsi Zoltán (kapus), 4 Kevin Graham, 10 Binder Szabolcs, 13 Biros Péter, 5 Hosnyánszky Norbert, 8 Varga II. Zsolt, 7 Hegedüs Gábor.
Cserék: 14 Nébald Olivér (kapus), 2 Sántavy Máté, 3 Petrovai Márton, 6 Kovács Gábor, 9 Kotszidisz Nikolaosz, 11 Kis Gábor, 12 Bundschuh Erik.
Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
Hiányzik: Aaron Feltham (vállműtét után lábadozik).
 
 
TEVA-Vasas-Uniqa
Várható kezdő:1 Nagy Viktor (kapus), 4 Katonás Gergely, 11 Dr. Steinmetz Barnabás, 5 Jeff Powers, 7 Dr. Kiss Gergely, 2 Decker Ádám, 3 Miho Boskovic.
Cserék: 14 Jónás György (kapus), 6 Vörös Viktor, 8 Vámos Márton, 9 Kovács Róbert, 10 Hőna Dávid, 12 Takács Bálint, 13 Fülöp Bence.
Edző: Földi László.
 
Helyszín: Eger, Bitskey Aladár Uszoda. Időpont: 2011. Május 17., kedd. Kezdés: 19.00. Vezeti: Vogel Gábor, Vojvoda István. Jegyárak: Felnőtt 1500 forint, diák/nyugdíjas 1000 forint. Tv: Sport Klub.
 
 
 
A legutóbbi tíz Eger – Vasas mérkőzés eredménye
Időpont        Versenysorozat        Eredmény

2011. V. 08.        OB I., felsőházi rájátszás        10–6
2011. III. 20.        OB I., alapszakasz                 6–5
2010. V. 26.        OB I., döntő, 5. mérkőzés        9–10
2010. V. 15.        OB I., döntő, 3. mérkőzés        6–7
2010. V. 08.        OB I., döntő, 1. mérkőzés        12–11 (b.u.)
2009. XI. 09.        OB I., alapszakasz                  7–6
2009. V. 29.        OB I., döntő, 4. mérkőzés        8–10
2009. V. 24.        OB I., döntő, 2. mérkőzés        9–10
2009. II. 15.        OB I., alapszakasz                  10–8
2008. XI. 30.        Magyar Kupa, döntő               9–8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!