Sport

2011.06.10. 05:56

Boldog ezüstkor köszöntött be a GYFKK-nál

Rendkívül büszkék az ezüstéremre a Gyöngyösi Főiskolai KK női kézilabda-csapatának tagjai, akik a szakosztály legjobb eredményét érték el az NB I/B Keleti-csoportja 2010/2011-es kiírásában.

Sike Károly


„Az igazi harc a második, harmadik helyért zajlott. A bajnok Kiskunhalas NKSE elsőségét úgy gondolom, semmi nem veszélyeztette – fogalmazta meg tapasztalatait Molnárné Somoskőy Réka, a Gyöngyösi Főiskolai KK vezetőedzője. – A Halasnak feltett szándéka volt, hogy mielőbb visszajusson az élvonalba, tavaszra ennek megfelelően erősítettek. A további érmes helyekért a Hajdúnánással vívtunk ádáz küzdelmet, s örömteli hogy túllépve a tavalyi bronzérmen, idén nekünk sikerült megszerezni az ezüstöt.”

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A gyöngyösiek méltán lehetnek büszkék az ezüstéremre. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

2. Gyöngyösi Főiskolai KK

Õsszel: 13 10 – 3 377:303 20

Tavasszal: 13 8 3 2 389:340 19

Otthon: 13 10 – 3 394:314 20

Idegenben: 13 8 3 2 372:329 19

Összesen 26 18 3 5 766:643 39

„Remek játékosokkal dolgozhattam, igazán erős keret jött össze – folytatta szavait a fiatal szakember. – Talán ennek is köszönhetjük a sikerünket, ugyanis a kispadról beszállók is remekül tudták pótolni a kezdőket. Minőségileg nem volt nagy különbség a játékosok között, így történhetett meg, hogy a sérülések, betegségek sem tudták térdre kényszeríteni az együttest. A gyors játék híve vagyok, s ezt igyekeztem a csapatommal is elsajátíttatni. Minden mérkőzés után leszűrtük a találkozó tapasztalatait, s rá kellett jöjjünk, leginkább a felállt fal ellen, lassú ellenféllel szemben, akadtak gondjaink. Kapusunk Nábelek Noémi az idény közben Svájcban vállalat munkát, az ő pótlása lehet a nyári időszak egyik legfőbb feladata.”


A gárda történelmi ezüstérmét jónéhány emlékezetes mérkőzés teszi feledhetetlenné. A Csorvás elleni idegenbeli döntetlen, ahol az utolsó másodpercben egy sokak szerint szabályos góltól fosztották meg Csuka Alexandráékat. Pozitívumként említik a megyei rivális Eszterházy KFSC-GMR kétszeri legyőzését, valamint a végső helyezés szempontjából is döntőként aposztrofált hajdúnánási pontszerzést.


„A korábbi évekre is visszamenőleg talán most éreztük leginkább azt, hogy a vezetőség teljes mellszélességgel mellettünk áll, és hogy igazán akarják ezt a csapatot. A jövőt illetően el is hangzott, hogy azt szeretnék, ha az elkövetkezendő években is legalább ilyen szinten működne az együttes. Továbbra is szeretnénk a NB I/B meghatározó csapata lenni” – zárta szavait Molnárné Somoskőy Réka.

Forgács Judit: 26 meccs, 114 gól


A csapat házi góllövőlistáját a 2010 nyarán Tápószeléről érkezett Forgács Judit vezeti. A beálló 26 mérkőzésen 114 gólt szerzett, amivel a csoport összesített góllövőlistáján a 25. helyen található. Silye Rita 137 találattal a 10. ezen a listán, ám mivel ő a téli időszakban érkezett a mátraaljaiakhoz, góljai zömét még előző klubja, a Hajdúnásán színeiben szerezte.
A házi góllövőlista. 114 gólos: Forgács Judit, 105 gólos: Nagy Nikolett, 82 gólos: Halász Lilla, 66 gólos: Zsigmond Vivien, 63 gólos: Turcsányi Krisztina, 56 gólos: Silye Rita, Kőrösi Fruzsina, 46 gólos: Barczi Annamária, Csuka Alexandra, 40 gólos: Szabó Renáta, 39 gólos: Völgyi Ágnes, 22 gólos: Kaskova Tímea, 15 gólos: Bakos Katalin, 8 gólos: Cseh Lilla, Csépány Nikolett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!