Sport

2011.07.05. 08:56

Nem tudni, hol muzsikál „Hege”

Hegedüs Gábor vár. A 28 esztendős szélső azok után, hogy néhány hete bejelentette, nem hosszabbítja meg szerződést és távozik a ZF-Eger együttesétől, még nem talált új csapatot.

Sike Károly


– Az én döntésem volt, hogy elhagyom a bajnokcsapatot. Elérkezettnek éreztem az időt a váltásra – válaszolta a jövőjét firtató érdeklődésünkre Hegedüs Gábor, a ZF-Eger csapatától távozó szélső. – Elég fiatalon, még Gyulavári Zoltán edzősége idején kerültem a felnőtt együtteshez, ahol nagyon szép éveket töltöttem. Vélhetően nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, már tavaly is napirenden volt a távozásom, ám akkor még úgy éreztem, érdemes maradni. Bajnokesélyes gárdát hozott össze a vezetőség, s én is szerettem volna részese lenni a klubtörténet első OB I-es aranyérmének. A város, a szurkolók és a csapat is rettentően akarta már ezt a sikert, nagyon csalódott lettem volna, ha végül nem sikerül.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Hegedüs Gábor aláírására új klubjának még várni kell. A szélső szeretne olyan egyletet választani, amely az Egerhez hasonlóan nagy célokért küzd. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

Hegedüs Gábor éveken át meghatározó tagja volt a ZF-Eger OB I-es csapatának. Számos hazai és nemzetközi siker büszke részese lehetett a megyeszékhelyiekkel. Az új egylet megválasztása azonban nem várt nehézségekbe ütközött.


– Ha kizárólag rajtam múlna, már két hete aláírt szerződésem lenne – folytatta a pólós. – Több csapatnál is nagyon korán kialakították a jövő évi kereteket. Jó néhány klub szóba került, az idő múlásával azonban egyre inkább fogynak a lehetőségek. Nyilván szeretnék hasonló tudású csapathoz kerülni, de kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ez már nem kívánságműsor. Nem érzem, hogy magyar bajnokként bármilyen előnyt élveznék a leendő egyesület megválasztásánál. Mindenhol elsősorban  teljesítményük alapján ítélik meg a pólósokat. Magyar és külföldi csapat is szóba került, de egyelőre nem szeretnék elébe menni a dolgoknak. Más konkrétummal nem szolgálhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!