Sport

2011.11.12. 07:45

Az Egri FC Szegeden érvényesítené fizikális és magassági fölényét

Ma Szegeden vendégeskedik az Egri FC NB II-es labdarúgó-csapata a Keleti csoport 13. fordulójában.

B. Cs.

 

Szeged 2011 (10.) – Egri FC (9.)
Szeged, Vasutas Stadion, szombat, 13.30. V.: Mészáros István.
„Masszív NB II-es csapat otthonába látogatunk, amellyel szemben megpróbáljuk irányítani a játékot, továbbá igyekszünk érvényre juttatni fizikális és magassági fölényünket” – vélekedett Simon Antal egri vezetőedző arról, hogy mi jelentheti a győzelem zálogát a Tisza-partján.

Az eddigi mind a négy meccsüket megnyert szegediekkel meglehetősen távolra nyúlik vissza a közös múlt. Először 45 évvel ezelőtt, az 1966-os NB I/B-s bajnokságban találkozott egymással a két megyeszékhely akkor SZEAC, illetve Egri Dózsa névvel illetett labdarúgó-csapata. Azóta négy NB I-es és 25 másodosztályú (NB II-es, illetve NB I/B-s) bajnokin találkozott a két gárda, ahol a csongrádiak mérlege pozitív: 14 győzelem, 3 döntetlen és 12 vereség, 51–40-es gólkülönbséggel. Ami egri szempontból biztató lehet, hogy a legutóbbi három meccset egyaránt a mieink nyerték.

A várható kezdőcsapat: Sztankó – Balog Zs., Bíró, Knakal, Preklet – Koós, Katona, Farkas Á., Bojtor – Horváth Z., Pavlov.
Cserék: Illyés (kapus), Dobrics, Benke, Olasz, Hrisztov, Sallai, Hamouz. Sérült: Dobrics, Pavicsevics, Romhányi.
Táblázatba = A további párosítás
Szombat, 13.30: Szolnok – Balmazújváros, Vecsés – DVSC-DEAC, Cegléd – Mezőkövesd, Kazincbarcika – Békéscsaba, Újpest II. – Nyíregyháza. Vasárnap, 13.30: Bp. Honvéd II. – Orosháza. 15.00: REAC – Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!